Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Голос з небуття

Політика 6566 переглядів

Опубліковано - 18.12.2006 22:05 | Всі новини | Версія для друку

Голос з небуття
Голос з небуття
Колишній президент Леонід Кучма сказав, що не бачить бажання шукати взаєморозуміння з боку представників різних гілок влади в Україні і категорично відкинув можливість своєї участі у політичному житті країни

Відповідаючи на запитання журналістів у понеділок у Києві, в перерві засідання "круглого столу" на тему "Безпека України у геополітичному вимірі", Кучма сказав: "Те, що є сьогодні якісь непорозуміння - сідайте - Президент, прем’єр, Кабінет міністрів, коаліція... - і шукайте компроміс... А сьогодні я не бачу такого бажання".

Коментуючи розбіжності між чинним Президентом Віктором Ющенком, більшістю в парламенті і урядом щодо закону про державний бюджет на 2007 рік, Кучма зазначив: "Небажання йти назустріч один одному приводить до таких казусів, і виходу я сьогодні не бачу". Він також заявив про те, що це питання використовується в політичних цілях.

На думку Кучми, проведення дострокових парламентських виборів в Україні не вирішить проблеми, оскільки розподіл сил у Верховній Раді не зміниться.

"Я категорично проти (проведення дострокових парламентських виборів - Кор.net.) і той, хто за це агітує, він думає тільки про себе, про своє місце у владних структурах", - заявив екс-президент.

Водночас він висловив сумнів щодо того, що Конституційний суд може скасувати політичну реформу. "Конституційний суд - це тільки побажання, юридичної сили сказати, що ця Конституція не діє, а діє стара, немає", - сказав Кучма.

Водночас екс-президент погодився з твердженням про недосконалість політреформи:

"Так, вона може певною мірою недосконала. Це можна поправити через закон, а можна потім спокійно внести певні зміни до Конституції".

Коментуючи на прохання журналістів зовнішню політику України, екс-президент зазначив, що головним пріоритетом є європейська інтеграція.

"Але ми маємо не з протягнутою рукою туди йти, а йти як держава, з відповідними інституціями і розвиненою економікою", - підкреслив Кучма.

Він також висловився категорично проти членства України у Північноатлантичному альянсі: "Ні, я сьогодні категорично проти цього. Я - за широку співпрацю з НАТО".

Екс-президент категорично відкинув можливість своєї участі у політичному житті країни.

"У жодному разі. Я цього наївся", - сказав Кучма. Екс-президент нагадав журналістам про те, "що відбувалося довкола його прізвища".

"Не дай Боже, це пережити ще комусь… усе це було брехнею - до такого політикуму мені повертатися не хочеться. Тим більше, що я бачу, що нічого не змінюється, все лише стає гіршим", - сказав Кучма.

Від “Аратти”: почути голос із політичного небуття (якщо не сказати точніше) насправді екзотично - і не більше. Хоча б тому, що Леонід Данилович, судячи із усього не відчуває дискомфорту від власної совісті, наприклад, за розбазарювання громадської власності чи політичні вбивства. Не гризе його сумління й за стратегічні ГТС України, які із його благословіння, за символічну плату практично віддано Росії, й за адміністративне навішування на ринок України “РосУкрЕнерго”, в якому частину “УКР” презентують дві фізичні особи із, м'яко кажучи, сумнівним бізнесовим минулим. Проте, ми плекаємо надію, що колись, так чи інакше, він все ж таки повідає народу ці історії із свого президенства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.