Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мати спаленої живцем Оксани Макар: «Я просила - дайте мені автомат і пустіть мене до них!..»

Кримінал Регіон: Миколаївська область 12935 переглядів

Опубліковано - 13.03.2012 12:54 | Всі новини | Версія для друку

Оксана Макар 25 січня 2012 року
Оксана Макар 25 січня 2012 року
Страшний випадок трапився в Миколаєві 9 березня: троє відморозків заманили в квартиру 18-річну дівчину, по черзі зґвалтували її, а потім, щоб приховати сліди злочину, придушили і спробували спалити живцем на покинутій будові.

У важкому стані постраждалу було доставлено ​​в лікарню вранці 10 березня.

Перше, що шокувало всіх без винятку людей, які стежать за цією трагедією, стала звістка про те, що з трьох затриманих двоє відпущені НА СВОБОДУ! Відразу поповзли чутки про те, що як мінімум двоє з трьох насильників - синки високопоставлених персон. Чутки виявилися не безпідставними.

Як вдалося встановити «Новинам-N», один з підозрюваних - син колишньої глави Єланецької райдержадміністрації. Інший, - ще вище, - нібито, син колишнього прокурора Центрального району м. Миколаєва. Те, що справу намагаються «зам’яти» підтверджує і повна відсутність об’єктивної інформації з правоохоронних органів: хто відпустив підозрюваних у скоєнні такого тяжкого злочину? На якій підставі? Хто веде слідство? Домогтися відповіді на всі ці питання виявилося неможливо - глуха стіна. Видно, що якісь впливові сили роблять все для того, щоб вигородити мерзотників.

Кореспонденти «Новин-N» зустрілися з матір’ю постраждалої, яка другу добу невідлучно знаходиться поруч донькою. Тетяна Суровицька - співробітниця київської косметичної фірми «Дан-престиж». Працювати в столицю вона виїхала ще в 2006 році.

«На 8 березня вона відпросилася у бабусі поїхати до Миколаєва - відзначити свято разом з подружками. Бабуся її відмовляла, мовляв, почекай, я отримаю пенсію, потім поїдеш і відсвяткуєш. Оксанка не послухалася, зібралася й поїхала. Сказала, що тільки відсвяткує 8-е березня і повернеться. У неї в Миколаєві є подружки, вони часто відпочивали в барі «Рибка» на Дзержинського. Тому вона і опинилася в тому районі...», - додала крізь сльози мати Оксани.

10 березня 2012, коли Тетяна виїхала в м. Обухів у справах, їй зателефонувала сестра, і повідомила страшну звістку: її єдина дочка, 18-річна Оксанка - при смерті.

«Вона подзвонила і сказала: Оксаночка вмирає. Я на найближчому автобусі виїхала до Миколаєва. Сестра дізналася про те, що трапилося від тата, а він - від співробітників міліції» - мати дівчинки закрила обличчя руками.

До Миколаєва Тетяна прибула в неділю 11 березня о 6:00 ранку.

Почувши про те, що двох кривдників її дівчинки відпустили з міліції, Тетяна скрикнула:
«Як відпустили?! Мені ж сказали, що їх усіх трьох закрили! Ви подивіться, яка вона була - мати тремтячими пальцями стала гортати фото в телефоні, - Ось Оксаночка 25 січня, а ось - якою я її побачила після приїзду в Миколаїв 11 березня... Що вона кому зробила поганого?! ...У неї поплавлені нирки та кістки, у неї ручки - як вугілля, вся шкіра обвуглена .... А на шиї - сліди від зашморгу!..».

В день приїзду Тетяна пішла до Центрального РВВС. Спочатку з нею ніхто не хотів розмовляти, потім, все ж, змилувалися: «Мені сказали, що всіх трьох зловили, будуть розбиратися. Я попросила: дайте мені автомат і запустіть мене до них! На що мені сказали - ні, їх потихеньку і так вбивають. А тепер виходить, що двох відпустили? ...Я нікого не прощу! І не дозволю, щоб все це зам’яли... »
Оксана Макар 10 березня 2012 року
Оксана Макар 10 березня 2012 року
Як троє відморозків ґвалтували 18-річну дівчину, а потім спробували її спалити живцем

Вранці, 10 березня, приблизно в 09-00, по телефону спецлінії «102» до чергової частини Миколаївського міського управління УМВС України в Миколаївській області надійшов дзвінок від громадянина, який повідомив про те, що він, проходячи повз будівельного майданчика біля багатоповерхових будинків по проспекту Леніна, почув, що з-за паркану доноситься жіночий стогін і прохання про допомогу.

На вказане місце виїхав наряд патрульної служби міліції, співробітники якого і виявили дівчину. Обгоріла і почорніла від кіптяви, вона лежала в підвальному приміщенні, в ямі, серед будівельного мотлоху і ледь подавала ознаки життя.

18-річна дівчина була доставлена ​​в лікарню. Медики, оглянувши її, були шоковані - практично все тіло постраждалої було обвуглене. Вразила глибина опіків: на деяких ділянках тіла шкіри та м’язів майже не залишилося, частина кісток перетворилися на попіл. Але, незважаючи на страшні тілесні ушкодження, дівчина була жива, і досить адекватно для свого стану спілкувалася з медиками. Потерпілу зараз намагаються врятувати лікарі, а правоохоронцями за підозрою в причетності до скоєння цього тяжкого злочину, був затриманий житель обласного центру.

Як було встановлено співробітниками Центрального РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області, напередодні ввечері потерпіла познайомилася в розважальному закладі з двома чоловіками. Молоді люди не викликали підозри у дівчини - вони жартували, пригощали спиртними напоями і кожен з них намагався сподобатися новій знайомій.

Пізно ввечері чоловіки, проводжаючи дівчину додому, запропонували зайти на квартиру їхнього товариша - мовляв, він дуже добре готує каву, і музику ще можна послухати. Жінка погодилася, але замість кави кампанія продовжила вживати спиртні напої. У якийсь момент дівчина, яка стала відчувати себе погано, заснула, повністю відключившись.

Нові знайомі, скориставшись безпорадним станом жінки, по черзі її зґвалтували, а потім, коли один з них залишився наодинці з дівчиною, з невідомих причин почав її душити, поки остання не перестала подавати ознак життя. Але цього зловмисникові було мало. Спочатку, будучи впевненим, що жінка вже мертва, 23-річний чоловік ще раз вступив з нею в статевий контакт. Після чого, поставивши до відома господаря квартири і свого товариша про те, що необхідно позбавитися від тіла, нелюд замотав дівчину в ковдру, і виніс її до будівельного майданчика, який знаходився неподалік від місця тих жахливих подій. Він спустився у підвальне приміщення і кинув тіло в яму, повну будівельного сміття. Після цього злочинець, за його словами, розвів багаття неподалік від жінки, і пішов у своїх справах.

Доля вирішила подарувати дівчині шанс - вона своїм стогоном звернула на себе увагу перехожого...

* * *

Незважаючи на те, що мати дівчини у нестямі від горя, вона змогла повідомити кореспондентам «Новинам-N» важливу інформацію. Зокрема, з’ясувалося, що потерпіла практично весь час перебуває у свідомості, розповідає їй те, що з нею сталося. Між тим, ніхто з працівників міліції навіть не спробував поговорити з постраждалою - за версією правоохоронців дівчина весь час знаходиться у несвідомому стані. Мати це категорично заперечує - два дні, які вона провела з дочкою, дівчинка була в свідомості і могла говорити, розповідала, згадувала!

Складається враження, що правоохоронцям просто НЕ ПОТРІБНІ свідчення потерпілої. А беручи до уваги тяжкість її стану - може статися (не дай Бог, звичайно!), Що завтра вже свідчення давати не буде кому. І тоді слідчі з легким серцем складуть картину того, що сталося зі слів тих, хто ґвалтував, душив, підпалював. А їх, до того часу, спритні адвокати, добре «підігріті» татовими грішми навчать ЩО і ЯК говорити. Так що не виключено, що у всій цій історії винних взагалі не буде - відбудуться умовними термінами.

Мати постраждалої передала «Новинам-N» фото своєї доньки: до трагедії і після - і наполягла на тому, щоб ці фотографії були опубліковані.

Стан дівчини, яку намагалися спалити живцем троє відморозків, вкрай важкий. Лікарі вже ампутували їй праву руку, стопи обох ніг і щиколотку.

Всім, хто хоче допомогти Оксані у цій біді, повідомляємо номер поповнення картки, відкритої в ПриватБанку на ім’я її мами Суровіцької Тетяни Романівни: 6762462057463702. Призначення платежу - поповнення картки.

«Новини-N» будуть найпильнішим чином стежити за ходом розслідування цього страшного злочину і інформувати про це своїх читачів.



Від «Аратти». Стали відомі імена відморозків:

1. Краснощок Євген Олександрович, 25.02.1989 р.н.

2. Присяжнюк Максим Володимирович, 05.12.1988 р.н. - його мати - в минулому голова Єланецької райадміністрації.

3. Погосян Артем Віталійович, 11.04.1990 р.н. - син колишнього прокурора Центрального району м. Миколаєва

Інтернет-спільнота знайшла сторінки двох з цих трьох нелюдей в мережі "ВКонтакті":

Погосян Артем
Краснощок Євген


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.