Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Свідка (чи винуватця) смерті В’ячеслава Чорновола намагалися притиснути до стінки родичі

Кримінал 6665 переглядів

Опубліковано - 15.03.2012 03:19 | Всі новини | Версія для друку

25 березня від загибелі В’ячеслава Чорновола мине вже 13 років. Фото - Валерій Колосюк.
25 березня від загибелі В’ячеслава Чорновола мине вже 13 років. Фото - Валерій Колосюк.
Родичі покійного В’ячеслава Чорновола, вперше з 1999-го року, змогли поставити запитання Володимиру Куделі - водієві, який спричинив аварію, де загинув лідер Народного руху і кандидат у Президенти Чорновіл.

Куделя визнає себе винним у ДТП, але Чорноволи все одно не вірять йому, повідомляє ТСН.

В обвинуваченого дуже багато прогалин у пам’яті. Він не пам’ятає навіть як після аварії давав розгорнуте інтерв’ю популярній газеті - єдине, що вийшло тоді друком.

Чорноволи стверджують, що Куделя плутається і у своїх свідченнях щодо самої ДТП. Він неодноразово переінакшував свідчення, які до того ж не збігалися зі словами інших свідків.

Тарас Чорновіл припускає, що Куделю змусили взяти на себе цю провину, бо 13 років тому на ньому висіла інша кримінальна справа (про крадіжку зерна), яку згодом закрили.

"Куделя просто як людина, яка опинилася на гачку, бо мала певні звинувачення, які можна було знищити, щоб вони десь пропали. Людина, яка мала взяти на себе відповідальність, маючи гарантії, що покарана не буде", - вважає Тарас Чорновіл.

Сам підсудний такі припущення заперечує. А на запитання, чому він, досвідчений шофер, взявся вночі розвертати на вузькій дорозі КАМАЗ із причепом, усупереч правилам дорожнього руху, відповідає просто: "Можна було розвернутися. Це експеримент потім показав".

Куделя визнав свою провину в ДТП, але кари - від 3 до 15 років тюрми, не отримає. Термін давності за цим злочином сплив. Чорноволи наполягають, що справу слід перекваліфікувати за іншою статтею - теракт проти державного діяча. Хоча за роки слідства прокуратура так і не виявила ознак замовного вбивства.

Тарас Чорновіл розповідав, що за три дні до загадкової смерті генерал Юрій Кравченко обіцяв йому розкрити страшну правду про батька.

"Він підійшов до мене і сказав фразу: Тарас, ти мене звинувачуєш у смерті батька, дасть бог, залишусь живим я тобі все розкажу. Ти за голову візьмешся", - розповів Чорновіл.

25 березня від загибелі В’ячеслава Чорновола мине вже 13 років.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.