Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд тишком веде переговори з МВФ про реструктуризацію боргу

Економіка 5009 переглядів

Опубліковано - 15.03.2012 13:10 | Всі новини | Версія для друку

Уряд тишком веде переговори з МВФ про реструктуризацію боргу
Уряд тишком веде переговори з МВФ про реструктуризацію боргу
Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом про реструктуризацію боргу в розмірі $ 3 мільярди, передає агентство Reuters слова першого заступника міністра економіки Вадима Копилова.

"Зараз ведуться переговори про реструктуризацію боргу, який передбачений на цей рік - $ 3 мільярди. Йде мова, щоб на 10 років відкласти виплату цих коштів", - сказав високопоставлений чиновник.

Зазначимо, що раніше на цьому тижні прем’єр-міністр України Микола Азаров сказав Reuters, що Київ попросить МВФ рефінансувати борг, погашення якого припадає на 2012 рік, новими кредитами в рамках програми stand-by.

Цікаво, що відразу після цього, 13 березня, прем’єр заявив, що Україна поки не веде переговори з Міжнародним Валютним Фондом про реструктуризацію боргу перед фондом.

"Ми поки не ведемо ніяких конкретних переговорів про реструктуризацію нашої заборгованості", - сказав він.

Україна, що виплатила в лютому $ 575 мільйонів, до кінця року повинна повернути фонду ще приблизно $ 3,1 млрд раніше отриманих кредитів.

У кризовий час Україна намагається відновити з МВФ багатомільярдну програму за угодою про надання кредитів за програмою stand-by. Однак Фонд вимагає від влади виконання низки непопулярних реформ, у тому числі підвищення цін на газ для населення заради скорочення дефіциту бюджету НАК Нафтогаз.

Кабмін запевняє, що незабаром домовиться з РФ про зниження цін на газ, і від зростання тарифів можна буде відмовитися. Зі свого боку, МВФ зробив паузу в переговорах з Україною. Влада також вважає, що в кредиті Фонду немає гострої необхідності, але надання позики поверне інвесторів у країну. Експерти скептично оцінюють можливість отримання Україною нового траншу МВФ.

18 листопада експерти МВФ констатували нестачу в Україні відповідального керівництва для ефективної співпраці. Між тим, в Держдепартаменті США впевнені, що від розвитку демократії в Україні залежить, чи виплатить Міжнародний валютний фонд черговий транш країні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.