Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Землю не продаватимуть ще рік

Влада 8827 переглядів

Опубліковано - 19.12.2006 18:10 | Всі новини | Версія для друку

Землю не продаватимуть ще рік
Землю не продаватимуть ще рік
Верховна Рада заборонила продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2008 року.

За ухвалення відповідного закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України" проголосували 354 народні депутати.

Згідно з законом, до 1 січня 2008 року забороняється внесення права на земельну частку до статутних фондів господарських товариств.

Крім того, до 1 січня 2008 року не допускається купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, крім вилучення викупу їх для суспільних потреб.

Згідно з законом, до 1 січня 2008 року також не допускається купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок, зміна цільового призначення використання земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі власника земельних часток для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток, крім передачі їх у спадщину, обміну земельної ділянки на іншу земельну ділянку відповідно до закону та вилучення земельних ділянок для суспільних потреб.

Купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок та земельних часток запроваджується з 1 січня 2008 року за умови набрання чинності законів України про державний земельний кадастр та про ринок земель, визначивши особливості обігу земель держаної та комунальної власності і земель товарного сільськогосподарського виробництва.

Угоди, які будуть укладені під час заборони на купівлю-продаж, будуть недійсними.

Крім того, Кабмін має розробити та затвердити нормативно-правові акти щодо вдосконалення методики оцінки земель товарного сільськогосподарського виробництва.

Від “Аратти”: Те, що в Україні йде на повну тіньова приватизація землі, “таємниця” хіба що для урядовців та нардепів. Коли вони у службових кабінетах чи перед телекамерою. Ми не виключаємо, що серед тих, хто разом із “червоними” й “рожевими” та “голубими” коаліціянтами проштовхує такі собі закончики та гальмує створення Державного кадастру, знайдуться й сучасні тіньові поміщички. Тепер, через рік, ми напевно, станемо свідками чергових законтворчих наперстків: незаконно прхватизована земля стане законною власністю осіб, чиї фейси й призвища нам так знайомі. Ось в цьому ми немаємо сумніву. Майже. Якщо не зміниться влада.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.