Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Асоціація українських банків вимагає відставки Арбузова

Скандал 5398 переглядів

Опубліковано - 27.03.2012 13:43 | Всі новини | Версія для друку

Асоціація українських банків вимагає відставки Арбузова
Асоціація українських банків вимагає відставки Арбузова
Асоціація українських банків звернулася до Президента України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів України та членів Наглядової Ради НБУ з аналізом діяльності Нацбанку в монетарній і регуляторній політиці за 2011 році.

Як розповіли Корреспондент.biz в АУБ, асоціація вимагає відставки керівництва НБУ.

Як зазначається в листі президента АУБ до Президента країни, члени асоціації "змушені звернутися до Вас у зв’язку з загрозами стабільності і негативними тенденціями у фінансово-економічній, грошово-кредитній і банківській сферах, які посилюються помилками керівництва Національного банку України у здійсненні монетарної та регуляторної політики, а також порушеннями збоку НБУ положень Конституції України, чинного законодавства та Указів Президента України .

За словами Президента АУБ Олександра Сугоняко, стратегічні помилки у фінансовій, монетарній і банківській сферах, допущені попередньою владою і банками, як і пропозиції АУБ щодо їх подолання не були враховані в подальшій державній політиці, а робота нового керівництва НБУ характеризується заниженням рівня професіоналізму.

За словами Сугоняко, також викликають здивування законопроекти, які наділяють НБУ невластивими центральному банку функціями - розвідкою і видобутком золота, створенням власного телебачення, а також щодо фактичного перетворення власної відомчої охорони НБУ в правоохоронний орган.

"Підривають довіру до НБУ і влади і серйозні помилки у визначенні макроекономічних тенденцій. Так НБУ фактично "підставив" Президента України, спонукавши його озвучити помилкові оцінки щодо зведеного сальдо платіжного балансу і обсягів золотовалютних резервів України в 2011 році. Така публічна демонстрація непрофесіоналізму з підривом довіри до першої особи держави є абсолютно неприпустимою для такого провідного державного органу як центральний банк країни", - сказано в листі АУБ до Президента Україні і народним депутатам України.

Як наголошується в листі асоціації, "наведений аналіз ставить під сумнів професійну компетентність нинішнього керівництва НБУ і його здатність виконувати покладені на нього конституційні функції і обов’язки, особливо в контексті сучасних проблем і небезпечних викликів, породжених затяжною фінансово-економічною кризою в країні та світі".

З огляду на це, Асоціація українських банків ставить питання про непрофесіоналізм теперішнього керівництва НБУ і необхідності його відставки.

Нагадаємо, нещодавно Національний банк України повідомив, що за попередньою оцінкою зростання валового внутрішнього продукту України в січні-лютому 2012 року сповільнилося до приблизно 2,0% в річному вираженні з 6,5% за перші два місяці минулого року і пояснив динаміку несприятливою для експорту кон’юнктурою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.