Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фонтан у Батумі буде наповнюватися чачею

Новини Сакартвело 17486 переглядів

Опубліковано - 29.03.2012 05:05 | Всі новини | Версія для друку

За дружбу, за батьків, за кохання вимовляють грузини перші тости при дегустації найміцнішої і дуже смачної виноградної горілки домашнього виробництва - чачі
За дружбу, за батьків, за кохання вимовляють грузини перші тости при дегустації найміцнішої і дуже смачної виноградної горілки домашнього виробництва - чачі
Наприкінці літа в Батумі відкриється оригінальний фонтан. На вулиці Гогебашвілі будується 25-метрова вежа, звідки раз на тиждень впродовж 10-15 хвилин замість води буде виливатися чача.

Ця оригінальна ідея була задумана для залучення туристів, повідомляє видання «Бізнес Грузія».

Той період часу, коли з фонтану буде литися чача, буде надано комерційним організаціям для рекламування своєї діяльності.

У фонтані буде використовуватися чача, що вироблена грузинськими компаніями. Рекламувати її зможуть усі зацікавлені підприємства.

Крім фонтану чачі до 25-метрової інфраструктури вежі увійдуть інформаційний центр туризму, чотири відкритих басейну та об’єкти іншого призначення.
Чача - традиційний грузинський міцний спиртний напій (виноградний самогон або виноградна горілка), що відноситься до класу виноградних бренді. Для отримання спирту використовують незрілий, несортовий виноград з гребенями або вичавки винограду, що залишаються після виробництва вина.

Основний виноград для виробництва чачі - Ркацителі, в Абхазії - Ізабелла і Качич.

Зараз цей напій придбав офіційний статус і його виготовлення поставлено на промислову основу.

Переганяється один, рідше два рази. На відміну від традиційного самогону або горілки, що виробляються з зерна або плодових, не містить сивушних масел. Отриманий алкогольний напій міцністю близько 70 градусів розводять водою (не завжди) до 35-50 градусів і бутилюють.

Деякі сорти витримують у дубових бочках (технологія виготовлення бренді/коньяку). Аналог чачі - італійська граппа.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.