Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені припускають, що тільки в нашій галактиці можуть існувати мільярди населенних світів

У світі науки 5867 переглядів

Опубліковано - 29.03.2012 14:20 | Всі новини | Версія для друку

Вчені припускають, що тільки в нашій галактиці можуть існувати мільярди населенних світів
Вчені припускають, що тільки в нашій галактиці можуть існувати мільярди населенних світів
Вчені підрахували, що у галактиці Чумацький шлях можуть існувати десятки мільярдів населених світів.

Група європейських учених заявила, що навколо 40% червоних карликів, найбільш поширених в галактиці Чумацький Шлях, обертаються так звані "надземлі", тобто планети, що обертаються в населеній зоні. Це означає, що вони розташовані на комфортній відстані від своєї зірки, яка забезпечує придатні для життя умови, і головне - можливість існування води в рідкому вигляді.

Вперше підрахувати кількість сверхземель вдалося групі вчених під керівництвом французького астрофізика Ксавьє Бонфіс з Інституту планетології і астрофізики Гренобля. Після вивчення 102 зірок південного неба в Європейській південній обсерваторії в Ла-Сильї, Чилі, вчені виявили величезну кількість скелястих планет.

Тим не менш скелястий світ, що обертається навколо червоних карликів не обов’язково буде придатним для життя. Справа в тому, що ці зірки набагато холодніші, ніж Сонце, а це означає, що будь-яка планета з рідкою водою повинна обертатися набагато ближче до зірки, ніж Земля навколо Сонця. У той час як безпосередня близькість до зірки може бути досить небезпечною, оскільки поверхня планети може поглинати її руйнівне рентгенівське та ультрафіолетове випромінювання.

Проте вчені оптимістичні: якщо врахувати, що в галактиці Чумацький Шлях близько 160 мільярдів червоних карликів, кількість потенційних населених світів величезне.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.