Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Охолодження мозку людей, які щойно перенесли інсульт, може врятувати життя

Охорона здоров`я 9875 переглядів

Опубліковано - 2.04.2012 14:09 | Всі новини | Версія для друку

Охолодження мозку людей, які щойно перенесли інсульт, може врятувати життя
Охолодження мозку людей, які щойно перенесли інсульт, може врятувати життя
Охолодження головного мозку в перші години після інсульту захищає його від незворотних ушкоджень, пов’язаних із порушенням мозкового кровообігу, й може істотно знизити смертність, а також скоротити період недієздатності, пов’язаної з цим ураженням

У пілотних дослідженнях було показано, що зниження температури тіла пацієнта до 35 градусів Цельсія відразу після інсульту не менш ефективне, ніж тромболітична терапія, — воно покращує стан від семи до восьми відсотків пацієнтів, повідомляє The Daily Telegraph із посиланням на дослідження вчених Единбурзького університету, зазначає портал «Медновості».

Охолодження організму після інсульту досягалося введенням у вени пацієнтів охолодженого фізіологічного розчину, а також крижаними обгортаннями.

За підрахунками Малкольма Маклеода (Malcolm Macleod) з Центру клінічних досліджень мозку при Единбурзькому університеті, контрольована гіпотермія може допомогти у відновленні після інсульту щорічно 40 тисячам європейців.

За даними The Daily Telegraph, на випробування пропонованого методу по всій Європі виділено близько 9 мільйонів фунтів стерлінгів. Велику частину коштів надав Європейський союз, у випробуваннях візьмуть участь півтори тисячі добровольців.

Як зазначає Маклеод, охолодження дієве протягом перших шести годин після інсульту, тоді як застосування тромболітичних препаратів ефективне лише чотири з половиною години. Крім того, за словами дослідника, контрольовану гіпотермію можна застосовувати в більшості випадків інсульту, а використання тромболітиків має обмеження і за статистикою підходить лише кожному п’ятому пацієнту.

За словами Клер Волтон (Clare Walton) з британської Асоціації інсульту (The Stroke Association), "охолодження — багатообіцяюча галузь досліджень у сфері лікування інсульту, оскільки відомо, що в гострому періоді нерідко підвищується температура тіла хворого і це ускладнює лікування".

"Крім того, відомо, що контрольована гіпотермія показана для зменшення пошкоджень головного мозку, викликаних травмами. Ми сподіваємося, що вона надасть такий же позитивний ефект і в разі інсульту", — додала Волтон.

Раніше були отримані переконливі дані про те, що контрольоване охолоджування до 32-34 градусів Цельсія пацієнтів з інфарктом або зупинкою серця підвищує їхні шанси на виживання і зменшує ризик пошкодження мозку при порушеному кровопостачанні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.