Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сирна зброя Кремля. Оніщенко не знає, коли українські сири повернуться на ринок Росії

Економіка 5433 перегляди

Опубліковано - 4.04.2012 16:53 | Всі новини | Версія для друку

Сирна зброя Кремля.  Оніщенко не знає, коли українські сири повернуться на ринок Росії
Сирна зброя Кремля. Оніщенко не знає, коли українські сири повернуться на ринок Росії
Україна і Росія домовилися про перелік заходів, що дозволять повернути українські сири на російський ринок.

Утім, керівник федеральної служби у сфері захисту прав споживачів Росії Геннадій Оніщенко, після зустрічей з українськими урядовцями у Києві, заявив, що не знає, коли це може відбутися. У свою чергу міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк повідомив, що фахівці Росспоживнагляду і надалі інспектуватимуть українських сироварів.

Керівник Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко повідомив, що для повернення українських сирів на російський ринок дві країни мають створити постійну робочу групу, яка в оперативному режимі врегульовуватиме усі проблемні питання, пов’язанні із поставками сирної продукції.

«Потрібно працювати на постійній основі. Не на рівні керівників, а створити постійно діючу робочу групу, яка буде гармонізувати вимоги, підходи, адміністративні регламенти, а також ті непорозуміння, що можуть виникати у процесі, ми також намагатимемося врегульовувати за допомоги цієї групи», – сказав керівник Росспоживнагляду.

Крім того, Геннадій Оніщенко заявив, що не знає, в які терміни українські сири можуть повернутися на російський ринок. За його словами, це залежатиме від якості двосторонньої співпраці.

Під питанням залишається повернення на російський ринок 60% сиру

У свою чергу міністр агарної політики України Микола Присяжнюк повідомив, що найближчим часом Росспоживнагляд організує перевірки ще двох сироварних заводів в Україні.

«Була проведена інспекція російською стороною молокопереробного підприємства «Гадяч». Були висловлені та протокольно записані зауваження для того, щоб після їхнього усунення знову проінспектувати і ухвалити рішення щодо поставок продукції на російський ринок. Наступного тижня Росспоживнагляд спрямує групу для інспектування заводів, які в сукупності складають сегмент у понад 60 відсотків сирів, що постачаються у Росію», – зауважив Присяжнюк.

За його словами, виявлені інспекцією невідповідності технічного процесу виробництва сиру будуть негайно усуватися.

Із Росією не можна будувати довгострокову стратегію співпраці – Лісітса

Президент «Українського клубу аграрного бізнесу» Алекс Лісітса вкотре наголосив, що українські сири є якісними і не місять рослинних домішок, про що заявляли у Росії. Крім того, він зазначив, що українські виробники сиру не можуть відмовитися від співпраці з Росією, але повинні шукати й альтернативні ринки.

«Росія нам була би цікавою. Інше питання, що не можна концентруватися повністю на Росії. Адже, як показує нам історія, протягом останніх п’яти років в нас вже було щонайменше три сирних війни з Росією. Тому, як партнер, для нас ця країна не є передбачуваною. Якщо вона не є передбачуваною, то відповідно, ми не можемо будувати довгострокову стратегію. А це означає, що українським виробникам сирів і не тільки сирів, треба шукати інші шляхи збуту нашої продукції», – зауважив Лісітса.

У лютому нинішнього року Росспоживнагляд заборонив ввезення сирів трьох українських підприємств – ПП КФ «Прометей», АТ «Пирятинський сирзавод» та ТОВ «Гадячсир», заявивши, що в українських сирах виявлено велику кількість пальмової олії. У Держветфітослужбі України ці претензії назвали безпідставними. Пізніше Росспоживнагляд заборонив ще чотирьом українським підприємствам поставляти сири на територію Росії. До цього списку потрапили Баштанський і Лозовський сирзаводи, «Бель Шостка Україна» і Хмельницька маслосирбаза.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.