Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пшонка трохи “пофантазував” про Тимошенко

Скандал 5707 переглядів

Опубліковано - 5.04.2012 22:24 | Всі новини | Версія для друку

Пшонка трохи “пофантазував” про Тимошенко
Пшонка трохи “пофантазував” про Тимошенко
Генпрокурор Віктор Пшонка заявляє, що Святослав Піскун закрив справу ЄЕСУ проти Юлії Тимошенко на вимогу екс-президента Віктора Ющенка.

Про це глава відомства заявив на прес-конференції, коментуючи завершення розслідування у справі.

Він нагадав, що "24 січня 2005 року Тимошенко сіла в крісло прем’єра, а 28 січня Генпрокурор Піскун закрив усі справи". "Я мав розмову з Піскуном щодо незаконної постанови про закриття кримінальної справи, яку він скріпив своїм підписом", - розповів Пшонка.

"Він мені відверто сказав, що йому зателефонував тоді президент Ющенко і сказав закрити справу. Розуміючи, що це незаконно, Піскун відповів Ющенку, що на це не підуть слідчі, бо справа не завершена". На це Ющенко відповів: "Якщо ви сьогодні не закриєте, завтра ви не будете генпрокурором". І Піскун закрив", - сказав Пшонка.

Водночас зі слів Пшонки можна зробити висновок, що він не збирається притягувати до кримінальної відповідальності Піскуна за винесення незаконного рішення і Ющенко за дання незаконних вказівок.

"Тут більше йде моральний аспект. Піскун прийняв таке рішення, нехай сам дає собі оцінку у своїй прокурорській долі, а також нехай оцінку йому дають інші правники і його колеги", - сказав він.

"Твердження генерального прокурора Віктора Пшонки про тиск, який нібито чинив свого часу президент Віктор Ющенко на тодішнього прокурора Святослава Піскуна для закриття справи проти Тимошенко, сприймаються суспільством як намагання поновити раніше закриті справи щодо опозиціонерів під надуманими і неправовими приводами".

Про це йдеться у заяві юридичної служби партії "Наша Україна".

Такі заяви не відповідають дійсності та не витримують жодної критики.

Характерно, що обидва прокури – і колишній, і нинішній, – представляють Партію регіонів, два роки перебування якої при владі ознаменувалися тиском на опозицію і ЗМІ, політично-вмотивованим кримінальним переслідуванням та залежністю судів різних рівнів від виконавчої влади.

У заяві юридичної служби партії "Наша Україна" зазначається, що навіть сам характер оприлюднення цієї інформації більше скидається на дитячу гру у «зіпсований телефон», де переказується переказане.

У свою чергу прес-служба "Батьківщини" була найбльш лаконічною. Просто процитували Генпрокурора і оприлюдили документи, які спростовують його публічну заяву.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.