Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Краватка шкідлива для здоров`я

Невідоме 12568 переглядів

Опубліковано - 6.05.2006 13:49 | Всі новини | Версія для друку

Краватка шкідлива для здоров`я
Краватка шкідлива для здоров`я
Цей предмет туалету, що рідко буває в пральній машині, є розсадником тисяч бактерій.

У зв'язку з цим Британська медична асоціація (British Medical Association) поширила нові директиви, щоб захистити пацієнтів від мікробів, що живуть у великій кількості в лікарняних палатах: "Лікарі повинні уникати носіння таких нефункціональних предметів одягу, як краватки, на яких заводяться бактерії, стійкі до антибіотиків".

Британська директива ґрунтується на результатах дослідження, проведеного 2004 року медичним центром у Квінсі, Нью-Йорк. Молодого лікаря Стівена Нуркіна вразили численні "краватки, що ледь не торкалися обличчя пацієнтів, які прийшли на прийом". Він не пошкодував сил і підрахував, скільки бактерій знаходиться на цьому аксесуарі. На половині з 42 досліджених краваток була виявлена величезна кількість бактерій. На краватці кожного четвертого медика були виявлені небезпечні бактерії Staphylococcus aureus. Ця бактерія є причиною багатьох захворювань шкіри, серця і легень і стійка до антибіотиків. "Правда і те, що багато директорів клінік пропонують лікарям вдягатися елегантно, щоб викликати більшу довіру", – підкреслює Нуркин.

"Найважливішими правилами є носіння чистих сорочок і миття рук після кожного візиту пацієнта. Що стосується краватки, немає ніякого сенсу носити її у відділеннях лікарень", – говорить Джанфранко Тарсітані, професор гігієни університету La Sapienza в Римі. "Молодший медперсонал, що проводить із хворими по 24 години на добу, навіть і не думає про те, щоб надягти краватку. Лікар за допомогою цього аксесуара демонструє певну дистанцію між собою і пацієнтом. Можливо, лише з цієї причини краватки будуть заборонені в клініках".

В Італії лікарняні інфекції стають причиною смерті від 4500 до 7000 пацієнтів у рік. Цю цифру можна порівнянти з числом жертв дорожньо-транспортних пригод. Найбільш інфекційно небезпечними продовжують залишатися хірургічні і реанімаційні відділення. Третину цих інфекцій, на думку санітарних фахівців, можна запобігти, а ретельне миття рук залишається золотим правилом. Щоб уникнути передачі мікробів, асоціація британських медиків диктує ще більш суворі правила: ніяких краваток, найчистіші манжети рубашек, короткі нігті, заборона ювелірних прикрас на руках і зап’ястях.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.