Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Йдемо в Європу? Німецький омбудсмен побачив політичні переслідування та жахливі умови радянської в’язниці

Назад в СРСР 8718 переглядів

Опубліковано - 12.04.2012 18:25 | Всі новини | Версія для друку

Йдемо в Європу? Німецький омбудсмен побачив політичні переслідування та жахливі умови радянської в’язниці
Йдемо в Європу? Німецький омбудсмен побачив політичні переслідування та жахливі умови радянської в’язниці
Уповноважений з прав людини федерального уряду Німеччини Маркус Льоніґ назвав «політично вмотивованими» судові процеси над колишніми членами уряду.

Такий висновок він зробив після зустрічей з українськими правозахисниками, родичами ув’язнених екс-урядовців та двогодинної розмови з Юрієм Луценком.

Маркус Льонінґ назвав те, що відбувається в Україні, «кроком назад» та «великим розчаруванням». Зокрема, омбудсмен відзначив значне погіршення ситуації «зі свободою преси та свободою висловлення думок у ЗМІ», а також обмеження свободи зібрань.

Але особливу увагу Маркус Льонінґ присвятив вивченню судових процесів над колишніми членами уряду. Німецький омбудсмен заявляє, що на його думку, ці процеси є «політично вмотивованими».

«Мушу вам сказали, що після проведених зустрічей, розмови з паном Луценком, я шокований тим, яким чином проводяться ці процеси: без чесного супроводу та без надання вчасної медичної допомоги. Тому я хочу закликати український уряд негайно надати їм належну медичну допомогу, а також, щоб до ув’язнених, якщо вони того потребують, надали доступ міжнародним групам лікарів!» – наголосив Маркус Льонінґ.

Луценко не скаржився – Льонінґ

Німецький правозахисник прибув до України 11 квітня, щоб «на місці скласти враження про становище з правами людини».

У рамках візиту омбудсмен відвідав Лук’янівський СІЗО, де йому показали камеру, у якій утримувався Юрій Луценко. Як пояснив пізніше сам Луценко, у приміщенні, яке показали німецькому правозахисникові, екс-міністр пробув всього два дні. Весь інший час Юрій Луценко перебував у камері, в якій «туалетом слугувала дірка у підлозі».

Тим часом дружина Юрія Луценка заявила про те, що у СІЗО її чоловіка заразили вірусним гепатитом під час переливання крові.

За словами Маркуса Льонінґа, екс-міністр не скаржився на умови утримання, пояснивши, що в такому стані перебувають ув’язнені усіх українських слідчих ізоляторів і цю проблему треба вирішувати системно.

Пенітенціарна служба «не ганятиметься за омбудсменами»

Тим часом перший заступник голови Державної пенітенціарної служби Сергій Сидоренко пояснив, що німецькому омбудсменові показали саме цю камеру лише тому, що у блоці, де екс-міністр утримувався постійно почався ремонт.

«На блоці, де утримувався Луценко, почався ремонт і всіх перевели в інші камери, і показали камеру, де Луценко був до лікарні. Але це не означає, що ми, чекаючи на омбудсмена, так будемо «ганятись», – пояснив Сидоренко.

Щоб побачити справжні умови утримання в’язнів Лук’янівського СІЗО, журналістка каналу СТБ Наталя Соколенко порадила Маркусу Льонінґу подивитись скандальний фільм Костянтина Усова «В’язниця №1».

Берлін посприяє лікуванню Тимошенко в Німеччині, якщо Київ погодиться

Німеччина надасть необхідне сприяння в разі ухвалення рішення про лікування екс-прем’єра України Юлії Тимошенко в цій країні, заявляє німецький омбудсмен.

І вже 13 квітня група німецьких лікарів приїде до України, щоб повторно оглянути Юлію Тимошенко, – підтвердив Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрґен Гаймзьот.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.