Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Попов не знає, що є власністю громади чи “засвітив” плани прихватизаторів?

Скандал 5051 перегляд

Опубліковано - 20.04.2012 11:16 | Всі новини | Версія для друку

Попов не знає, що є власністю громади чи “засвітив” плани прихватизаторів?
Попов не знає, що є власністю громади чи “засвітив” плани прихватизаторів?
Більше половини будинків на Андріївському узвозі є власністю громади Києва і лише 44% належать до приватної власності.

Про це заявив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

Коментуючи нещодавню заяву голови КМДА Олександра Попова, який нібито не може впливати на хід подій на Андріївському узвозі, оскільки 99% його будинків розпродано, Бригинець заявив: «З 36 будівель Андріївського узвозу лише 16 будинків та їх флігелі знаходяться в приватній власності, а 20 будинків (тобто 56%) належать громаді Києва. Більше того, частина цих об’єктів може бути повернута до міської власності в судовому порядку. Якщо від КМДА приховують таку інформацію, то я готовий її надати».

Депутат наголосив, що незважаючи на те, в якій власності знаходяться будівлі чи земельні ділянки Андріївського узвозу, будь-які роботи на цій вулиці заборонені. Адже Андріївський узвіз є частиною заповідника Стародавній Київ, вулицею-пам’яткою, а частина Андріївського узвозу підпадає під охоронну зону Софії Київської.

«Тож київська влада не лише може, але й мусить впливати на процеси, які відбуваються на Андріївському узвозі. Оскільки в тому, що 56% узвозу, як і решта відсотків, знаходиться в жахливому стані, є безпосередня вина нинішнього керівництва КМДА та його попередників», - впевнений Бригинець.

Як повідомлялося раніше, нещодавно стало відомо про знесення трьох будинків на Андріївському узвозі. При цьому влада і представники забудовника (ТОВ «ЕСТА Холдинг», що входить до групи СКМ бізнесмена Ріната Ахметова) стверджують, що ці будинки не мали історичного значення.

Пізніше група ЕСТА відмовилася від будівництва торгово-офісного центру на Андріївському узвозі й пообіцяла зберегти історичний вигляд фасадів будинків, побудованих на місці знесених.

Голова Київської державної адміністрації Олександр Попов у свою чергу заявив, що низка рішень, які, на його думку, є помилковими, були прийняті попередньою владою й місто робить усе можливе, щоб ці питання врегулювати. «Я думаю порадитися зі членами містобудівної ради, і, швидше за все, ми звернемося до уряду із пропозицією повернути місту всі повноваження, які з питань містобудування ми мали», - зазначив Попов.

Дані по всіх будівельних об’єктах і роботах, що проводяться на Андріївському узвозі, будуть розглянуті на наступному засіданні урядової комісії з питань перевірки обгрунтованості такого будівництва.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.