Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Жінки з хворим серцем частіше народжують дівчаток

У світі науки 6371 перегляд

Опубліковано - 24.04.2012 02:47 | Всі новини | Версія для друку

Материнське серце впливає на стать майбутньої дитини?
Материнське серце впливає на стать майбутньої дитини?
Вагітні жінки, які страждають хворобами серця, частіше народжують дівчаток ніж хлопчиків.

Про це на Всесвітньому кардіологічному конгресі в Дубаї (ОАЕ) розповіли вчені з Університету Тебріза (Іран), повідомляє сайт Всесвітньої кардіологічної асоціації.

Під час дослідження спостереження проводилося за 200 вагітними жінками, у яких була діагностована хвороба серця і які були направлені народжувати в кардіологічний центр. Середній вік випробовуваних - 29 років. 64% з них мали проблеми з серцевим клапаном, 19% страждали від дилатаційною кардіоміопатії (стан, при якому серце стає слабким і збільшеним і не може ефективно качати кров), а у 14% від самого народження були проблеми з будовою і функцією серця. З 216 дітей, народжених учасницями експерименту, 75% були дівчатками.

Кількість хлопчиків, які народжуються в будь-якій людській популяції, має бути приблизно однаковою з чисельністю дівчаток, проте співвідношення немовлят чоловічої і жіночої статі в будь-якій країні може відрізнятися через практики статевого відбору. В Ірані на кожну сотню дівчаток народжується 105 хлопчиків. А в учасниць дослідження на кожну сотню дівчаток з’явилося 32 хлопчика.

Причини такої відмінності у чисельності немовлят жіночої і чоловічої статі, матері яких мали нездорове серце під час виношування плоду, вченим не цілком зрозумілі.

«Це дуже цікаве спостереження», - сказав д-р Кетрін Тауберт, науковий директор Всесвітньої федерації серця. - «За стать дитини відповідають хромосоми в спермі чоловіки, але це дослідження дозволяє припустити, що може бути зв’язок між станом здоров’я матері і статтю дитини, яку вона здатна виносити повний термін. По мірі збільшення числа жінок із захворюваннями серця, яке зростає по всьому світу, це може виявитися дуже цікавою областю для подальших досліджень».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.