Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимчасовим Туркменбаши призначено Бердимухаммедова

Світ навколо нас 6752 перегляди

Опубліковано - 21.12.2006 14:36 | Всі новини | Версія для друку

Тимчасовим Туркменбаши призначено Бердимухаммедова
Тимчасовим Туркменбаши призначено Бердимухаммедова
Тимчасово виконувачем обов’язків президента Туркменії був призначений віце-прем’єр Гурбангули Бердимухаммедов, повідомляє джерело в уряді.

Він же очолив комісію з організації поховання президента Сапармурата Ніязова. За практикою, що склалася за радянських часів, голова такої комісії, як правило, стає главою держави.

У конституції Туркменії наголошується, що «особа, яка виконує обов’язки президента Туркменістану, не може балотуватися кандидатом в президенти». Також кандидатом в президенти може стати тільки той, хто був визнаний і висунутий найвищим представницьким органом влади - Народною Радою.

Відповідно до 53-ої статті Конституції, президентом може стати людина, що працює «в державних органах, громадських організаціях і галузях народного господарства, завоювала високий авторитет, була визнана і висунута Халк Маслахаті кандидатом, гідним брати участь у виборах президента Туркменістану».

Відповідно до статті 48 Конституції, прийнятої в серпні 2003 року, призначити вибори президента Туркменії може тільки Халк Маслахаті (Народна Рада), що є найвищим постійно діючим представницьким органом народної влади і володіє повноваженнями найвищої державної влади і управління.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.