Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як годиться. Картини Глущенка, які були у Кабміні, - поцупили

Скандал 5313 переглядів

Опубліковано - 25.04.2012 17:30 | Всі новини | Версія для друку

Як годиться. Картини Глущенка, які були у Кабміні, - поцупили
Як годиться. Картини Глущенка, які були у Кабміні, - поцупили
Картини українського художника Миколи Глущенка «Дніпровська далечінь» і «Село біля річки», експоновані в будівлі Кабінету Міністрів, виявилися копіями, повідомив міністр культури України Михайло Кулиняк.

«Дійсно, завершено експертизу, і ці дві картини, які ми з вами дивилися, виявилися копіями», – сказав міністр у середу перед початком засідання уряду.

За словами Кулиняка, результати проведеної експертизи засвідчили, що ці копії було виготовлено на початку XXI століття. Кулиняк також наголосив, що всі матеріали у цій справі Мінкультури направить до правоохоронних органів.

Він особливо відзначив, що згідно з актом звіряння від 2008 року, який підписав екс-директор Національного художнього музею України Анатолій Мельник і секретаріат Кабміну, зазначено, що ці картини є в наявності.

29 березня 2012 ЗМІ повідомили про те, що з Кабінету міністрів пропали чотири цінні картини, які належать Національному художньому музею. Йдеться про роботи імпресіоніста Миколи Глущенка: «В риболовецькому колгоспі», «Вітрила на море», «Дніпровські далі» і «Село біля річки». Після виходу публікацій оригінали перших двох картин знайшли. «Дніпровські далі» і «Село біля річки» працівники музеїв назвали фальшивками. У Кабінеті міністрів спростували інформацію про підробку, і доручили спеціальній комісії провести експертизу полотен.

5 квітня Кулиняк звільнив з посади директора Національного художнього музею України Анатолія Мельника, який заявляв про зникнення картин з Кабміну.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.