Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Опубліковано список хімікатів - потенційних винуватців аутизму

Охорона здоров`я 9524 перегляди

Опубліковано - 27.04.2012 11:53 | Всі новини | Версія для друку

У США розладами аутистичного спектру страждає кожна сота дитина (фото Bernard Bisson / Sygma / Corbis.)
У США розладами аутистичного спектру страждає кожна сота дитина (фото Bernard Bisson / Sygma / Corbis.)
Науковці з Медичної школи Маунт-Синай (США) оприлюднили список з десяти хімікатів, які можуть бути відповідальними за виникнення аутизму у дітей.

Вони закликають зосередитися на дослідженнях, які дозволять ідентифікувати можливі екзогенні причини цієї недуги та інших нейродегенеративних захворювань.

Аутизм діагностується у 400-600 тис. дітей з 4 млн малюків, що щорічно народжуються в США. За даними американської Національної академії наук, 3% всіх нейроповедінкових хвороб у дітей, - таких як розлад аутистичного спектра і синдром дефіциту уваги з гіперактивністю, викликані отруєнням токсинами з навколишнього середовища, а ще 25% - взаємодією чинників навколишнього середовища з генетикою. Втім, точні екзогенні причини поки невідомі. Хоча генетичні дослідження демонстрували, що розлади аутистического спектра і деякі інші порушення, пов’язані з неврологічним розвитком, мають сильний спадковий компонент, багато хто вірить, що довкілля теж відіграє чималу роль.

Фахівці спробували оцінити роль токсинів у розвитку аутизму, оскільки знання екзогенних причин захворювань, пов’язаних з неврологічним розвитком, дозволить запобігати таким розладам.

У десятку потенційних винуватців аутизму увійшли свинець, метилртуть, поліхлоровані біфеніли, фосфорорганічні пестициди, хлорорганічні пестициди, ендокринні руйнівники, автомобільні вихлопи, поліциклічні ароматичні вуглеводні, бромовані вогнестійкі добавки і перфторовані з’єднання.

Заклик до проведення досліджень щодо виявлення екзогенних причин аутизму міститься ще в чотирьох роботах. Одне дослідження, проведене співробітниками Університету Вісконсіна - Мілуокі, виявило попередні свідоцтва зв’язку між курінням під час вагітності з синдромом Аспергера та іншими формами аутизму. Дві роботи, здійснені вченими з Каліфорнійського університету в Девісі, показали, що поліхлоровані біфеніли порушують ранній розвиток мозку. Нарешті, цей же колектив встановив, що між впливом пестицидів і аутизмом існує зв’язок.

Список підозрюваних хімікатів опублікований в журналі «Екологічні перспективи здоров’я».

Підготовлено «Компьюлєнтою» за матеріалами Медичного центру Маунт-Синай.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.