Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Москві тривають акції протесту, поліцейський спецназ жорстоко розправляється з демонстрантами

Світ навколо нас 4526 переглядів

Опубліковано - 7.05.2012 14:53 | Всі новини | Версія для друку

У Москві тривають акції протесту, поліцейський спецназ жорстоко розправляється з демонстрантами
У Москві тривають акції протесту, поліцейський спецназ жорстоко розправляється з демонстрантами
У центрі Москви тривають акції протесту опозиції. Кількість затриманих стрімко зростає.

У центрі Москви, незадовго до початку інавгурації президента Росії, правоохоронці затримали активістів, які протестували проти нечесних, на їхню думку, виборів. За повідомленнями МВС Росії, станом на 12:00 у Москві затримали близько 120 людей. Їх звинувачують у проведенні несанкціонованої акції.

Серед затриманих опозиційний політик Борис Нємцов. У телефонній розмові з Радіо Свобода він сказав: «Я в автозаку разом з товаришами. Тут духота дика, ні води, нічого немає. Зараз ми поруч з поліцейським відділенням «Басманне». Затримали нас безпрецедентно жорстко, мене били кийками, розірвали майку, і хлопців, які тут, зі мною, теж. Озвірілі омонівці звалювали столи, розвалили стільці, хапали людей, які сиділи в кафе, і запихали в автозак».

За повідомленнями очевидців, міліція вибирала з юрби людей з білими стрічками, що є символом чистоти виборів. Дехто повідомляє про застосування сльозогінного газу.

До центру Москви звезли правоохоронців та бійців спецпідрозділів.
Учасників протесту відтіснили від Манежної площі. Протестувальники збираються на Чистих прудах. За даними кореспондентів Радіо Свобода, о 13:30 за київським часом акція пішла на спад.

Перед тим, коли кортеж Володимира Путіна їхав на урочисту церемонію, місто було порожнім. Російський журналіст Олександр Гольц написав на своїй сторінці у ФБ: «Путін їхав у Кремль абсолютно порожніми вулицями. Жодної людини. У Москві підірвали нейтронну бомбу на ім’я «Путін». Вони навіть не ризикнули вивести на вулиці масовку з Поклонної. Зворушливий момент єднання лідера не з народом, а з вулицями».

Водночас у російській столиці відбуваються акції на підтримку Путіна. Активісти молодіжних провладних організацій роздають стрічки кольору російського державного прапора.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, біля Микитських воріт група молодих людей скандувала: «Путін любить усіх». Їм відповідали вигуками: «Ганьба!» і «Росія без Путіна!». Згодом натовп скандував: «Третій термін - тюремний» і «Путін-лижі-Магадан!».
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.