Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Львові влада розгортає масштабну кампанію на захист п’ятьох міліціонерів-садистів, які по-звірячому били громадян

Пістолетне право Регіон: Львівська область 9497 переглядів

Опубліковано - 8.05.2012 13:47 | Всі новини | Версія для друку

У Львові влада розгортає масштабну кампанію на захист п’ятьох міліціонерів-садистів, які по-звірячому били громадян
У Львові влада розгортає масштабну кампанію на захист п’ятьох міліціонерів-садистів, які по-звірячому били громадян
Більшість колег арештованих за садизм міліціонерів вважають, що їхні товариші по службі, б’ючи людей, які не чинили спротиву, руками, ногами та гумовими кийками, лише сумлінно виконували свої службові обов’язки.

4 травня Галицький районний суд міста Львова розглянув подання прокуратури Львівської області та санкціонував арешт чотирьох співробітників ДСО (Державної служби охорони), які жорстоко побили двох громадян. Напередодні суд санкціонував арешт ще одного співробітника ДСО, який брав участь у ганебних подіях. Шостий учасник цих подій рішенням суду звільнений з-під варти під заставу в 17 тисяч гривень.

Як повідомлялося раніше, 21 квітня, близько 5-ї години ранку, в одній із нічних піцерій Львова пили пиво двоє чоловіків. Персонал піцерії вже хотів закриватися, та відвідувачі негайно покинути заклад відмовлялися, через що між ними та працівницею піцерії виникла сварка. Розлючена відвідувачами барменша натиснула на тривожну кнопку пульту ДСО, й незабаром у піцерію увірвалися двоє співробітників ДСО, які накинулися на любителів ранкового пива. Ті почали відбиватися. Тоді міліціонери викликали ще чотирьох своїх колег, після чого затримання громадян перетворилося на жорстоке побиття. Чоловіків, які вже не чинили спротиву, вивели в коридор піцерії та почали так гамселити, що з деяких місць тіла бідак злізла шкіра, а матерія від одягу врізалася в м’ясо людей. Затриманих відвезли у Сихівський райвідділ міліції, де їх протримали майже цілий день. З райвідділу чоловіків у важкому стані забрала в лікарню карета “швидкої”.


Адвокати побитих витребували у працівників піцерії записи внутрішніх відеокамер, що зафіксували перебіг конфлікту. Подивившись ці записи, начальник ГУ МВСУ у Львівській області генерал-майор Олександр Рудяк наказав негайно затримати шістьох співробітників ДСО, які, як він висловився, вдалися до тортур. “Якщо співробітники ДСО зафіксували, що відвідувачі піцерії вчинили якесь адміністративне правопорушення,– пояснював кореспонденту “ВЗ” генерал Рудяк,– вони мали на місці скласти протокол про адмінпорушення. Якщо громадяни грубо порушували громадський порядок та чинили міліціонерам опір, їх мали затримати, застосовуючи, якщо виникне необхідність, силу. Та жорстоко бити людей міліціонерам ніхто права не давав...”.

Після затримання співробітників ДСО, які по-звірячому били громадян, керівництво міліції Львівщини скерувало подання міністру внутрішніх справ з клопотанням звільнити з органів начальника управління ДСО при ГУ МВСУ у Львівській області полковника Олександра Скорнякова та начальника Сихівського райвідділу міліції Львова Ігоря Гимона. Між міністром та начальником управління міліції була досягнута домовленість про позачергову переатестацію всього особового складу міліції Львівщини.

Тим часом скандал набирав обертів. Минулого тижня занепокоєння інцидентом у місті, що приймає Євро-2012, висловила одна з найвідоміших правозахисних організацій світу “Міжнародна амністія”. У заяві цієї організації вказано, що українська міліція несе небезпеку для вболівальників, які приїдуть в Україну на Євро-2012. У Львові натомість почала розгортатися масштабна кампанія на захист затриманих співробітників ДСО. Останнім найняли кращих адвокатів. Між співробітниками всіх підрозділів ДСО почали поширювати для підписання заяву із погрозами масового звільнення з міліції. У цій заяві від керівництва міліції вимагали вжити заходів для захисту затриманих катів у мундирах.

Державна служба охорони в міліції завжди вважалася “державою у державі”. Цьому підрозділу міліції, що спеціалізується на захисті матеріальних цінностей та фізичних осіб, законом дозволена комерційна діяльність. Отож і зарплати в ДСО на порядок вищі від зарплат правоохоронців інших підрозділів. Та корпоративна солідарність із затриманими, подейкують знаючі люди, пов’язана не лише з відчуттям ліктя між рядовими правоохоронцями. Збір підписів, замовні публікації, якими міліціонерів намагаються виправдати, а їхніх жертв очорнити, переконані знавці, організували та оплатили сили, які намагаються відстояти перебування на високій посаді начальника обласного управління ДСО полковника Олександра Скорнякова. На жаль, більшість колег арештованих за садизм міліціонерів вважають, що їхні товариші по службі, б’ючи людей, які не чинили спротиву, руками, ногами та гумовими кийками, лише сумлінно виконували свої службові обов’язки, повідомляє «Острів Галичина».

Повний запис з камер відеоспостереження:

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.