Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська експедиція у Чорному морі перевірить гіпотезу про Всесвітній потоп

У світі науки 12607 переглядів

Опубліковано - 16.05.2012 17:16 | Всі новини | Версія для друку

Чорне море до Всесвітнього потопу. Можливо, - саме на його берегах знаходилася Атлантида...
Чорне море до Всесвітнього потопу. Можливо, - саме на його берегах знаходилася Атлантида...
Експедиція триватиме з 21 до 26 травня, вона відбудеться під прапором ЮНЕСКО і поєднає археологічні та геологічні дослідження.

Експедиція пройде під прапором ЮНЕСКО
Українська 5-та підводно-археологічна експедиція "Берег Богів" у Чорному морі перевірить гіпотезу про Всесвітній потоп, повідомляє УНІАН.

Про це на прес-конференції повідомив керівник експедиції, заступник директора НДІ Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв Сергій Воронов.

Він пояснив, що, згідно з теоріями деяких учених, легенда про всесвітній потоп, описаний у Біблії, має відношення до Чорного моря – через затоплення середземноморськими (гіпотеза Раяна і Пітмана, яка має досить вагомі аргументи на свою користь - прим. «Аратти») або каспійськими водами.

За словами С.Воронова, експедиція відбудеться з 21 до 26 травня під прапором ЮНЕСКО і поєднає археологічні та геологічні дослідження. Досліджено буде зміни коливання рівня Чорного моря у різні геологічні епохи та вплив коливання рівня моря на міграційні процеси доісторичної людини.

Як сказав С.Воронов, експедиція з 11 осіб розпочне шлях біля Євпаторії і завершить його в Одеській області. Біля Криму вони мають намір дослідити затонулий тисячі років тому колишній морський берег, який зараз знаходиться під товщею води.

«Фахівці-археологи за допомогою візуалізації цього узбережжя зможуть врешті визначитися з місцем розташування палеонтологічних стоянок, тобто, стоянок доби кам’яного віку на морському узбережжі» - сказав С.Воронов.

Він нагадав, що і багато тисяч років тому Дніпро впадав у Чорне море. «Зараз на північно-західному шельфі України, на дні моря, знаходиться русло Дніпра», - сказав С.Воронов і додав, що експедитори дослідять затоплене морем прадавнє русло палео-Дніпра, на берегах якого могли розташовуватися стоянки доісторичних людей.

Інше завдання експедиції – опрацювання, фото- та відеофіксація геологічних об’єктів, зокрема, газових, метанових факелів, грязьових вулканів та карбонатних структур. Це завдання розроблене у зв’язку з необхідністю пошуків і розвідки нових джерел горючих корисних копалин, повідомив С.Воронов.

У свою чергу, директор Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України Андрій Єрмолаєв наголосив на важливості подібного проекту для історії та культури. Він зауважив, що якщо така унікальна археологічно-геологічна експедиція виявиться ефективною, вони проводитимуться і надалі.

На маршруті було визначено 19 головних точок для досліджень. Загальна довжина маршруту - 494 км. Бюджет – близько 200 тис. грн.

Учасники експедиції використовуватимуть телекерований підводний апарат "Софокл-1" з гідролокатором кругового обзору "Акінак". Проте, підводно-технічне обладнання експедиції дозволяє робити дослідження на глибині лише до 100 м, тоді як американський апарат "Геркулес" спускається до 4 км.

Перші докази того, що люди жили на території, що зараз покрита водами Чорного моря і яка, можливо, була затоплена Біблійним потопом, знайдені дослідниками в 2000 році. Серед знахідок, що добре збереглися, були дерев’яні колоди, дерев’яні гілки і кам’яні знаряддя.

Очолював дослідницьку експедицію на Чорне море влітку 2000 року Роберт Баллард (Robert Ballard) - професор океанографії, в минулому - офіцер ВМФ США, дослідник, що знайшов затонулий «Титанік».
Рельєф дна Чорного моря і давня берегова лінія
Рельєф дна Чорного моря і давня берегова лінія





До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.