Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Через мовне питання відбулася бійка у Верховній Раді. Литвин закрив засідання ВР

Влада 6257 переглядів

Опубліковано - 25.05.2012 01:39 | Всі новини | Версія для друку

В бійці дісталося автору законопроекта - Вадиму Колесніченко
В бійці дісталося автору законопроекта - Вадиму Колесніченко
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про закриття засідання Верховної Ради під час розгляду законопроекту «Про основи державної мовної політики». Про це він оголосив після того як в президії парламенту почалися сутички між депутатами.

Деякі з депутатів із фракції НУ-НС пробилися в президію парламенту. 5-6 депутатів із фракції ПР почали бити Андрія Парубія. Андрій Кожем’якін рознімав депутатів опозиції та фракції ПР, щоб припинити бійку, передає УНІАН.

Згодом бійка у Верховній Раді припинилася, але народні депутати не залишили сесійну залу, хоча засідання закрито. Весь час між депутатами відбувалися суперечки.

Також кілька депутатів із фракцій опозиції намагалися стягнути депутата Дмитра Шенцева (фракція ПР) в сесійну залу.



До будівлі Верховної Ради України приїхала карета "швидкої допомоги" для надання депутату фракції "БЮТ-Батьківщина" Миколі Петруку медичної допомоги внаслідок травми, отриманої в бійці в сесійній залі парламенту.

Про отримані Петруком травми розповів його колега по фракції Юрій Прокопчук.

За його словами, пошкодження завдано так, що можна припустити використання в бійці якогось предмета, ймовірно, кастета, однак, як зазначив Прокопчук, це "потрібно перевіряти і дані уточнювати".

Також після закриття пленарного засідання парламенту депутати від опозиції розірвали сорочку на депутаті з фракції Партії регіонів Вадимові Колесніченку, який є одним з авторів мовного законопроекту.

Народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Олександр Гудима та депутат від НУ-НС Іван Стойко виштовхали Колесніченка з президії парламенту до ложі уряду і там почали його бити. До них приєдналися ще кілька народних депутатів. Вони розірвали на Колесніченку білу сорочку. Штовханину вдалося зупинити лідеру фракції "БЮТ-Батьківщина" Кожем’якіну, який закрив Колесніченка собою. Колесніченко залишив сесійну залу.

Депутати із парламентської більшості також залишили сесійну залу Верховної Ради, але залишилися депутати з опозиційних фракцій. У президії також не лишилося жодного депутата із фракції Партії регіонів.

На даний час працівники технічних служб ВР перевіряють мікрофони та техніку в президії. Під час бійки був перекинутий ноутбук першого заступника голови ВРУ Адама Мартинюка. Журналістів охорона попросила залишити ложу преси.

Зазначимо, що під час дебатів стало відомо, що група "Реформи заради майбутнього" не буде підтримувати мовний законопроект "регіоналів". Про це, виступаючи у парламенті, заявив нардеп Володимир Каплієнко.

"Цей законопроект направлений на створення проблем для української мови. А значить для України", - зазначив він. За словами депутата, деякі статті проекту закону передбачають пріорітет російської мови та обмеження української. Каплієнко завершив свій виступ вигуком "Слава Україні!". "Бютівці" зааплодували, та відповіли: "Героям слава!".
БЮТівцю Миколі Петруку зверху був завданий удар по голові якимось предметом, ймовірно кастетом
БЮТівцю Миколі Петруку зверху був завданий удар по голові якимось предметом, ймовірно кастетом
Без голосів цієї групи позитивне голосування за даний законопроект опинилось під сумнівом. Віце-спікер Микола Томенко повідомив, що для забезпечення голосування з мовного питання до парламенту приїхав секретар Ради нацбезпеки Андрій Клюєв.

"Андрій Клюєв проводить профілактичну роботу з тими депутатами, які не хочуть голосувати за мовний закон", - сказав Томенко.

"Це ганьба, коли секретар РНБОУ, який має займатися національною безпекою і обороною, де передбачена і культурна, і інформаційна політика, приїхав у Верховну Раду забезпечувати запровадження російської мови як другої державної", - додав Томенко.

Нагадаємо, законопроект про мови розроблено Партією регіонів. Комітет з питань культури і духовності рекомендує парламенту зняти його з розгляду, оскільки він фактично запроваджує другу державну мову в низці регіонів.

Цей законопроект голова Верховної Ради Литвин назвав конфліктним, заявивши, що він становить загрозу для української мови. За його словами, одним із наслідків ухвалення цього закону може стати необхідність "десяти відсоткам людей переходити на двомовність".

Єфремов каже, що з Колесніченком усе гаразд і він поїхав додому, а Петрук просто оступився

Лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Олександр Єфремов заявляє, що його колеги не били депутата фракції "БЮТ-Батьківщина" Петрука, госпіталізованого після бійки в сесійній залі в четвер.

"Стався досить неприємний інцидент. Я думаю, що зараз ми подивимося, що покажуть нам камери записувальні, але оступився один колега з опозиційного табору й розбив собі голову... Всі наші колеги, депутати, які були поруч, кажуть, що його ніхто не бив. Просто внаслідок сутички він сам оступився і, на жаль, дістав травми", - сказав Єфремов журналістам у четвер.

"На щастя, з наших ніхто не постраждав", - додав він. При цьому Єфремов повідомив, що його колега з фракції Вадим Колесніченко поїхав додому. "Він не має якихось видимих фізичних ушкоджень. Але те, що на нього накинулися кілька людей, на автора законопроекту, я ще раз наголошую - це було вперше в історії нашого парламентаризму", - сказав лідер фракції.

У Вадима Колесніченка влучили кросівком

Про це повідомляє кореспондент «Української правди».

"У момент, коли депутат виходив зі стін Верховної Ради активіст з протилежного боку вулиці Грушевського, де проходить мітинг проти мовного законопроекту, кинув у депутата кросівок. Він влучив", - зазначає кореспондент

Депутати не повертатимуться до розгляду мовного законопроекту в п’ятницю, стверджує Парубій

Народний депутат України Андрій Парубій ("Наша Україна - Народна самооборона") заявляє, що у п’ятницю, згідно з регламентом роботи Верховної Ради України, парламент не повертатиметься до розгляду законопроекту про основи мовної політики.

"Згідно з регламентом він не може повернутися до цього питання", - сказав Парубій журналістам у четвер, нагадавши, що голова Верховної Ради Володимир Литвин закрив пленарне засідання сесії в четвер.

Відповідаючи на запитання, хто був призвідником бійки в сесійній залі, Парубій сказав: "Я був причиною сутички".

За його словами, опозиційні фракції вважали, що закон про основи мовної політики, внесений народними депутатами фракції Партії регіонів Колесніченком і Сергієм Ківаловим, ухвалювати не можна, оскільки це спричинить протистояння в суспільстві. Парубій висловив задоволення, що опозиція домоглася своєї мети, й парламент не голосував за цей закон, зазначає NEWSru.ua.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.