Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європеєць заробляє за годину у 16 разів більше за українця

Економіка 4909 переглядів

Опубліковано - 29.05.2012 23:36 | Всі новини | Версія для друку

Європеєць заробляє за годину у 16 разів більше за українця
Європеєць заробляє за годину у 16 разів більше за українця
Середня зарплата в Євросоюзі у перерахунку на наші гроші - 244 гривні на годину. Відповідно, українська середня зарплата - 15-17 гривень (або 1,5-1,7 євро) на годину...

Українці заробляють менше за громадян найвідсталіших країн ЄС Одна година роботи в країнах ЄС коштує в середньому 23 євро (244 грн), що у 16 разів більше, ніж заробляє українець, повідомили у Федеральному статистичному відомстві Німеччини.

Рекордсменом з оплати праці стала Бельгія, де година роботи коштує 39,30 євро (420 гривень), вона і очолила список.

У той же час останні позиції займають країни, які останніми приєдналися до Євросоюзу - Румунія, де година роботи коштувала торік 4,50 євро (48 гривень), і Болгарія, яка замикає список з показником 3,50 євро (37 гривень) за годину.

Також статистика показала, що за останні 10 років найповільніше росла зарплата у Німеччині - на 19,4%. В середньому годину праці у ФРН у минулому році коштував підприємствам 30,10 євро (322 гривні). Це на 32% більше середнього показника по Євросоюзу.

В цілому в списку 27 країн Євросоюзу Німеччина посідає лише сьоме місце з витрат підприємств на оплату години роботи. Варто зазначити, що витрати на оплату години роботи складаються із загальної суми заробітку працівника і соціальних виплат роботодавця.

Так, у Німеччині до 100 євро зарплати роботодавець додатково витрачає 28 євро соціальних виплат. Це, до речі, менше, ніж в країнах-боржниках єврозони, наприклад, в Іспанії, де сума соціальних виплат становить 37 євро, або в Греції (29 євро).

Середній показник соціальних виплат по ЄС - 32 євро. Найбільші соціальні витрати беруть на себе роботодавці у Швеції - 52 євро.

Нагадаємо, на сьогодні середня зарплата в Україні складає 2942 гривні.

Від «Аратти». До речі, ціни на основні продукти харчування в Європі набагато нижчі - вдвічі, а то й утричі - від цін у наших "супермаркетах"...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.