Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чи готовий Київ до проведення ЄВРО-2012?

Регіональні новини Регіон: м.Київ 7112 переглядів

Опубліковано - 7.06.2012 22:55 | Всі новини | Версія для друку

Чи готовий Київ до проведення ЄВРО-2012?
Чи готовий Київ до проведення ЄВРО-2012?
Українська столиця готова приймати Євро-2012, запевняють представники київської влади та організатори турніру – керівники УЄФА. Зі свого боку, представники опозиції в Київраді та частина незалежних експертів готовність міста до спортивної події оцінюють низько.

через поганий стан доріг, транспортної інфраструктури, кемпінгів для іноземців і навіть – фан-зони, підготовку якої досі не завершили. Серед напрямків, за якими Київ готовий найкраще, фахівці називають НСК «Олімпійський», аеропорти, готельний бізнес.

Київ зустрічає Чемпіонат Європи з футболу з реконструйованою футбольною ареною, кількома новими транспортними розв’язками та з косметичним ремонтом центральних вулиць, серед яких – історичний Андріївський узвіз. Щоправда, під час підготовки до турніру місто втратило частину історичних будівель.

Огородили металевою сіткою та перетворили на фан-зону частину Хрещатика разом із майданом Незалежності, й тепер однойменна станція метро не працює на вхід та вихід.

У фан-зоні – безліч торговельних закладів. Поруч у величезній клітці поселили живий символ турніру – племінного кабана Фунтика, який передбачатиме результати матчів.

Автомобільний рух у центрі Києва обмежений. Тому кожному мешканцю центральних кварталів комунальники роздали карти з маршрутами проходу та проїзду до його будинку. Навколо центру столиці – затори з ранку і до вечора.

Подекуди досі тривають ремонтні роботи, височіють купи будівельного сміття. Але загалом на вулицях стало помітно чистіше, більше квітів, і – реклами Євро-2012.

Недоробки: дороги, туалети, пляжі, міський транспорт

Громадська кампанія «Європатруль» провела комплексний аналіз підготовки Києва до Євро-2012. З-поміж українських міст Київ готовий найкраще, але оцінка за підготовку – не більше четвірки за п’ятибальною шкалою, ділиться результатами аналізу з Радіо Свобода експерт «Європатруля» В’ячеслав Коновалов.

«Головний провал підготовки – відсутність кільцевої дороги довкола Києва. Бо в’їзди до міста не облаштовані для пікових навантажень. До того ж, вантажівки до центру не пускають вдень, зупинятися їм ніде, і вони паркуються просто на узбіччях. Туалети – жахливі. Очікую, що буде колапс із в’їздом уболівальників. Щодо громадського транспорту, з 500 обіцяних тролейбусів та автобусів придбали 250, частина з них несправні. Із 80 пляжів Києва для туристів загалом готові лише Дитячий пляж та Труханів острів. Більш-менш готова фан-зона, однак невідомо, скільки уболівальників реально приїде».

Зауваження у кампанії «Європатруль» викликала й якість англійського перекладу в метро. В’ячеслав Коновалов визнає, що готелі почали знижувати ціни для туристів, однак вони досі є вищими, ніж у Польщі.

Успіхи: стадіон, аеропорт, готелі, ресторани

Самі ж представники готельного бізнесу наголошують, що до напливу туристів готові повністю.

«Готелів є достатньо, окрім того, їм можна знайти альтернативу. Ресторани можуть задовольнити найвибагливіших туристів, персонал володіє англійською та іншими іноземними мовами. Напередодні турніру в Києві з’явилося понад 30 нових готелів, серед яких – і п’ятизіркові», – зазначає заступник голови Асоціації лідерів турбізнесу Олександр Новіковський.

При цьому він визнає, що місто недостатньо прибране та відремонтоване до Євро-2012, однак упевнений, що це не зіпсує його шарму для іноземців.

Київ повністю готовий до Євро-2012, заявляють українські урядовці. Поділяє цю думку й керівник Головного управління благоустрою Київської міськдержадміністрації Сергій Садовий, який опікується підготовкою інфраструктури міста до чемпіонату.

Оцінку того, як змінився Київ задля турніру – дадуть самі кияни та гості міста, – каже він. – Ми готувалися за багатьма напрямками. Це і розміщення туристів, і впорядкування територій, і озеленення, і в’їзди до міста. Це і асфальтування, і ремонт фасадів. У півторакілометровій зоні довкола центру прибрали понад 300 кіосків. Покажчики на вулицях замінені на англомовні, відпрацьована фан-зона та маршрути уболівальників. Ми працюємо, щоб показати та довести, що Київ – найкраще місто на земній кулі».

Однак представники опозиції у Київраді вважають, що владі показати цього не вдалося.

Євро-2012 матиме успіх, якщо туристи захочуть повернутися – експерт

Керівник комісії Київради з питань культури, бютівець Олександр Бригинець називає підготовку до турніру професійною поразкою київської влади.

«Незважаючи на величезне бажання КМДА продемонструвати готовність – навіть у безпосередній близькості до стадіону довелося ламати асфальт і замінювати старі труби, на Андріївському узвозі – прорвало нові! Комунальні служби не працюють, нові пластикові урни, які поставили – незугарні. В центрі Києва є десятки будинків, які жахливо виглядають, їх навіть не намагалися ремонтувати. Позитивні зміни – те, що добудували стадіон. Але за такі гроші можна було би збудувати два нових», – зауважив Олександр Бригинець.

Експерт корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко вказує на численні недоробки в підготовці до турніру. Зокрема згадує про відмову будівельної інспекції ввести в експлуатацію оновлений Андріївський узвіз та розв’язку біля мосту Патона.

«Недоробок і зловживань – багато. Як висновок – можна говорити про неповну компетентність міської влади щодо підготовки інфраструктури», – зазначає Матвієнко.

Попри всі проблеми, іноземні туристи, які бодай раз побували в Києві, повертаються до нього ще, ділиться з Радіо Свобода спостереженнями керівник проекту «Захоплюючий Київ» Арсеній Фінберг.

«Сподіваюся, що в результаті Євро-2012 Київ отримає потужний стимул для розвитку туризму, стане популярнішим у світі, – каже він. – Попри всі бойкоти з політичних міркувань чемпіонат відбудеться, і якщо ми добре зустрінемо іноземних гостей, їм сподобається, то вони рознесуть цю інформацію друзям, рідним і близьким. Київ потребує цього, бо він є дуже красивим містом, але про нього дуже мало знають».

До офіційного відкриття турніру Євро-2012 в Україні та Польщі залишилося менше доби. На Хрещатику, де в п’ятницю увечері відбудеться відкриття, ще тривають підготовчі та монтажні роботи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.