Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Процес пішов... СБУ підозрює «дніпропетровських підривників» в організації ще трьох терактів

Кримінал 6409 переглядів

Опубліковано - 8.06.2012 10:41 | Всі новини | Версія для друку

Процес пішов... СБУ підозрює «дніпропетровських підривників» в організації ще трьох терактів
Процес пішов... СБУ підозрює «дніпропетровських підривників» в організації ще трьох терактів
Служба безпеки України підозрює затриманих у справі про організацію вибухів в Дніпропетровську в скоєнні ще трьох терактів в 2011 році в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську.

Згідно з версією слідства, ідеологом і організатором цієї схеми був викладач Дніпропетровського університету Віктор Сукачов, який нібито керувався фінансовими мотивами.

Про це пише газета «Коммерсанть-Украина» з посиланням на власні джерела.

За інформацією джерел в спецслужбі, затримані за підозрою в скоєнні цього злочину «пішли на співпрацю зі слідством». Співрозмовник видання в СБУ висловив впевненість, що воно не затягнеться і незабаром всім чотирьом підозрюваним в організації вибухів буде пред’явлено звинувачення за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу («терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб»; передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років).

За інформацією видання, затримані підозрюються в організації ще трьох терактів, що відбулися в жовтні-листопаді 2011 року. Як відомо, 13 жовтня 2011 року в центрі Харкова біля двох годин ночі стався вибух біля одного з кіосків. Через тиждень, 21 жовтня 2011 року в центрі Запоріжжя в супермаркеті «Сільпо» спрацював вибуховий пристрій в одному з ящиків камери зберігання.

«Людиною в кепці та червоній куртці, якого видно на записах камер відеоспостереження в супермаркеті в Запоріжжі, був Сукачов», - на умовах анонімності розповіло джерело видання. Ще кілька тижнів потому в Дніпропетровську в ніч на 16 листопада 2011 року на проспекті Карла Маркса вибухнула залізобетонна урна для сміття, в результаті чого загинула одна людина - фінансовий директор однієї з місцевих фірм.

За словами співрозмовника в СБУ, організатором схеми з вибухами і подальшим вимаганням грошей був Сукачов. Він же, за версією слідства, умовив на участь в операції інших «подільників».

«Він розумний, грамотний, начитаний і знає, як працювати зі специфічними програмами», - характеризують затриманого в спецслужбі.

Джерело видання повідомило, що при спілкуванні зі співробітниками спецслужби затримані користувалися спеціальними програмами-анонімайзерами, які дозволяють шифрувати IP-адреси. Щоб встановити дійсні адреси, через які йшло спілкування, українські фахівці зверталися за допомогою до колег з Росії та США. Слід зазначити, що, за наявною інформацією, із співробітниками СБУ спілкувався користувач з ніком unаbomber (таке ж прізвисько має один з відомих терористів - Теодор Качинський, який розсилав бомби поштою). Під цим ніком в Україні імовірно писав Віктор Сукачов, а перше повідомлення з’явилося через два дні після вибухів у Дніпропетровську на одному з новинних сайтів у вигляді коментарю до новини.

У спецслужбі впевнені, що «дніпропетровські терористи» керувалися в основному корисливими мотивами. При цьому в СБУ зазначають психологічні особливості затриманих, характеризуючи їх як «цікавих людей».

«Їх лідеру сподобалося те, що відбувається, він почав отримувати задоволення від того, що придумав цю схему, керує групою людей, що вся країна перебуває в жаху, а правоохоронні органи риють землю», - розповіло джерело в СБУ.

В даний час проводяться допити затриманих і очні ставки.

Нагадаємо, 31 травня – 1 червня правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську 27 квітня. Глава СБУ Ігор Калінін навіть оприлюднив відео спостереження за підозрюваними.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що затримані вимагали виплатити їм $4,5 млн.

Як відомо, 27 квітня у Дніпропетровську протягом 1,5 годин прогриміли чотири вибухи. Постраждали 30 людей, 26 з них були госпіталізовані. Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою Дніпропетровської області за ч.2 ст.258 (терористичний акт) ККУ.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.