Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки дерибану. Корупція підірвала ринок нерухомості

Економіка 5110 переглядів

Опубліковано - 14.06.2012 10:42 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки дерибану. Корупція підірвала ринок нерухомості
Хроніки дерибану. Корупція підірвала ринок нерухомості
Оцінка нерухомості для оподаткування при купівлі-продажу відтепер відбувається онлайн – за відсутності фахівця, а сама операція подорожчала в рази.

Про це заявляють українські підприємці – оцінювачі майна. За їхніми словами, їх фактично позбавили професії. Опозиція вказує на початок монополізації на ринку оцінки нерухомості, провладні депутати запевняють: про ситуацію їм відомо, її розглянуть і виправлять відповідні відомства.

Будь-які операції щодо рухомого або нерухомого майна нотаріуси можуть засвідчувати тільки за наявності незалежної оцінки сертифікованого спеціаліста. Наказ про це підписав міністр юстиції Олександр Лавринович 5 червня, повідомляє урядовий портал.

Це викликало неабияке занепокоєння у середовищі українських оцінювачів. За їхніми словами, відтепер оцінкою майна для оподаткування у всій Україні займатиметься всього 12 компаній, які налічують близько 40 спеціалістів, а сама оцінка відбуватиметься онлайн або по телефону. Це вплинуло на вартість послуги, зазначає Людмила Туровська, голова рівненського відділення Товариства українських оцінювачів.

«Всі ці 12 фірм розташовані у столиці. Оцінка відбуватиметься із Києва для всіх міст і сіл. У зв’язку з цим вона вже подорожчала у 6-10 разів», – стверджує вона.

За словами її столичних колег, до реформування вартість оцінки нерухомості у столиці коштувала від 500 до 1500 гривень, тепер ця сума часом сягає до 10 тисяч.

Монополія – під конкретних людей?

Йдеться про початок монополізації на ринку нерухомості, вважає депутат-нашоукраїнець Олександр Бондар, колишній виконувач обов’язків голови Фонду держмайна. Подібна ситуація характерна і для інших галузей економіки, додає депутат. «В енергетиці – монополія, в газовій сфері, – каже він. – Влада створює монопольні структури у всіх сферах економіки під конкретних людей».

За інформацією газети «Деловая столица», усі 12 фірм-оцінювачів так чи інакше пов’язані із сином Президента Олександром Януковичем.

У Партії регіонів проблему, що склалася на ринку оціночних послуг, визнають і обіцяють вирішити.

«Проблему влада почула. Ми розглянемо це питання, якщо треба підкоригувати – підкоригуємо. Ми ж не хочемо робити гірше країні», – зазначає перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

Тим часом Товариство оцінювачів зібрало 850 підписів під своєю відозвою і має намір направити відкритого листа до Верховної Ради, Президента, Міністерства юстиції і Фонду держмайна.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.