Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


До 2300 року Нью-Йорк може опинитися під водою

У світі науки 5609 переглядів

Опубліковано - 27.06.2012 14:07 | Всі новини | Версія для друку

До 2300 року Нью-Йорк може опинитися під водою
До 2300 року Нью-Йорк може опинитися під водою
Вчені, що вивчають зміни клімату, дійшли невтішних висновків щодо долі східного узбережжя США.

"Навіть якщо володарі світу негайно вирішать серйозні питання, пов’язані із захистом клімату, в найближчі сторіччя рівень морів буде неухильно підніматися", - йдеться у дослідженні, проведеному міжнародною групою вчених-кліматологів.

Згідно з повідомленням, до 2300 рівень морів підніметься на 4 метри. Але, згідно з найбільш реальними оцінками, рівень Світового океану не підніметься вище позначки 2,7 м.

Однак і це призведе до драматичних наслідків для прибережних районів, говорить один з дослідників, Штефан Рамшторф з Потсдамського інституту кліматичних досліджень.

"Наприклад, в Нью-Йорку підвищення рівня навіть на один метр вже приведе до більш частих повеней: з однієї повені раз на сторіччя до однієї раз три роки", - наголошує Рамшторф.

Як зазначає видання Corriere della Sera, на тисячах кілометрів узбережжя, де розташовані Нью-Йорк, Балтімор, Філадельфія і Бостон, швидкість підйому рівня води в чотири рази вища, ніж в інших районах світу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.