Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки дерибану. Янукович готує оборонні підприємства до приватизації?

Економіка 5120 переглядів

Опубліковано - 27.06.2012 14:29 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки дерибану. Янукович готує оборонні підприємства до приватизації?
Хроніки дерибану. Янукович готує оборонні підприємства до приватизації?
Посади, які до призначення генеральний директор «Укроборонпрому» займав Сергій Громов, не були пов’язані з оборонної сферою. Експерти не виключають, що призначення керівником держконцерну представника приватного бізнесу означає підготовку оборонних підприємств до приватизації.

Як пише газета «Коммерсанть-Украина», попередник Громова - Дмитро Перегудов перебував на цій посаді п’ять місяців. За цей час він встиг, зокрема, домовитися з Казахстаном про постачання бронетранспортерів БТР-4 на суму близько $150 млн.

«Дмитро Перегудов був людиною досвідченою в торговельній сфері, але не в сфері управління підприємством. Він був прекрасний виконавець, але серйозних рішень не приймав», - повідомило джерело видання в «Укрспецекспорті».

Звістка про кадрові перестановки застала Перегудова в Багдаді, куди він вирушив у відрядження. «Я не хочу це коментувати», - заявив він у відповідь на прохання прокоментувати свою відставку. За інформацією видання, наступним місцем його роботи може стати посаду генерального директора «Укрспецекспорту».

Сергій Громов до призначення гендиректором «Укроборонпрому» з 2011 року обіймав посаду виконавчого директора болгарського металопрокатного заводу Promet Steel, що входить в Metinvest Holding, підконтрольний бізнесменам Ринату Ахметову і Вадиму Новінському. Крім цього, в 2002-2003 роках Громов працював фінансовим директором одного з найбільших в Україні металургійних комбінатів – «Азовсталь».

Експерти також відзначають, що Громов відомий на ринку передовсім як хороший управлінець і фінансовий менеджер.

«По-суті, як фінансист він зможе оптимізувати грошові потоки «Укроборонпрому» і більш раціонально підійти до формування держзамовлень», - говорить аналітик Astrum Investment Management Юрій Рижков.

Аналітик ІК Eavex Capital Іван Дзвінка прогнозує, що новий глава держконцерну зможе зробити бізнес «Укроборопрома» більш зрозумілим для іноземних інвесторів:

«Він має досвід роботи на підприємствах, які залучали свого часу запозичення на зовнішніх ринках, а завдяки роботі в Promet, він розбирається в тому, як побудувати роботу корпорацій за міжнародними правилами ведення бізнесу».

Причини призначення гендиректором «Укроборонпрому» людини з бізнесу, але без досвіду роботи в оборонній сфері експерти оцінюють по-різному.

«Великі бізнесмени, інтереси яких представляє Сергій Громов, зацікавлені у приватизації підприємств ВПК. Його призначення буде цьому сприяти», - вважає співрозмовник видання в «Укрспецекспорті».

Версію про можливу приватизацію підприємств військово-промислового комплексу (ВПК) підтримує і глава парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко («Наша Україна-Народна самооборона»): «За інформацією деяких представників Партії регіонів, прізвище колишнього гендиректора «Укроборонпрому» Дмитра Саламатіна було внесене в список кандидатів в народні депутати за рекомендацією Ріната Ахметова. Можливо, існують внутрішньопартійні домовленості, згідно з якими пан Ахметов повинен контролювати сферу виробництва озброєнь».

Як повідомлялося раніше, 26 червня Президент Віктор Янукович звільнив Дмитра Перегудова з посади генерального директора державного концерну «Укроборонпром». На його місце призначив Сергія Громова.

Як відомо, ДК «Укроборонпром» був створений постановою Кабінету міністрів від 29 грудня 2010 року і об’єднав сім підприємств військово-промислового комплексу: «Укрспецекспорт», «Укроборонсервіс», спеціалізована зовнішньоторговельна фірма «Прогрес», «Укрінмаш», «Спецтехноекспорт», «Промоборонекспорт» і «Таско-експорт».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.