Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хто причетний до смерті Ясіра Арафата - «Рука Москви» чи все-таки Тель-Авіву?

Скандал 9591 перегляд

Опубліковано - 4.07.2012 04:28 | Всі новини | Версія для друку

Ясіра Арафата було отруєно радіоктивним полонієм
Ясіра Арафата було отруєно радіоктивним полонієм
На одязі і особистих речах Ясіра Арафата виявлені сліди полонія. Такого самого, як і на тілі колишнього підполковника ФСБ Олександра Литвиненка, що був отруєний в Лондоні в 2006 році.

Швейцарські експерти виявили на одязі і особистих речах покійного лідера Палестинської автономії Ясіра Арафата сліди радіоактивної речовини полоній-210, повідомив у вівторок, 3 липня, катарський телеканал "Аль-Джазіра".

Одяг та особисті речі, якими Арафат користувався в останні дні життя, були передані "Аль-Джазіра" вдовою колишнього лідера Палестинської автономії. Телеканал, в свою чергу, відправив їх на експертизу в Інститут радіофізики (Institut de Radiophysique) в Лозанні, пише Lenta.ru.

В ході обстеження речей, що належали Арафату, заявив глава інституту Франсуа Бошу (Francois Bochud), було виявлено "підвищений вміст полонію-210 невідомого походження в зразках, що містять сліди біологічних рідин". У ряді випадків, зміст полонія-210 в предметах, які належали Арафату, в 10 разів перевищувало результати, отримані при обстеженні контрольних зразків. Так, повідомляє "Аль-Джазіра", на зубній щітці Арафата вміст полонію-210 склав 54 мБк (міллібеккерель), а на нижній білизні - 180 мБк (на контрольному зразку - 6,7 мБк).

Враховуючи, що період напіврозпаду полонію-210 138 днів, а Арафат помер близько восьми років тому, то, укладає "Аль-Джазіра", можна припустити, що в організм лідера Палестинської автономії напередодні смерті потрапила величезна доза цієї радіоактивної речовини.



Версії отруєння Ясіра Арафата з’явилися ще восени 2004 року, коли стан здоров’я лідера Палестинської автономії різко погіршився. Проте ніякого підтвердження ні тоді, ні потім вони не отримали.

Радіоактивний ізотоп полоній-210 відомий широкому загалу в першу чергу у зв’язку з історією про отруєння в Лондоні колишнього підполковника ФСБ Олександра Литвиненка, який помер у листопаді 2006 року.

Посмертна експертиза виявила в його тілі сліди радіоактивної речовини. У причетності до отруєння британські правоохоронні органи підозрюють російських бізнесменів Андрія Лугового і Дмитра Ковтуна, після зустрічі з якими Литвиненко відчув нездужання. Луговий і Ковтун свою провину категорично заперечують.

Ясір Арафат - (народ. 4 серпня або 24 серпня 1929, Каїр — помер 11 листопада 2004, Париж) — лідер палестинського визвольного руху; один із засновників і з 1969 лідер Організації визволення Палестини (ОВП).

У 1970-х його боротьба за визволення Палестини зробила його одним з видних політиків світу, але в 1980-х ріст фракцій в ОВП зменшив його вплив. Його підтримка Саддама Хусейна після вторгнення Іраку в Кувейт у 1990 послабила його положення у світі. 1993 підписав ізраїльсько-палестинську угоду про поступове впровадження палестинського самоврядування; 1996 на загальних виборах обраний головою Палестинської автономії.

Лауреат Нобелівської премії миру 1994 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.