Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Томенко подав у відставку

Влада 4641 перегляд

Опубліковано - 4.07.2012 11:15 | Всі новини | Версія для друку

Томенко подав у відставку
Томенко подав у відставку
Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко подав у відставку з обійманої посади. Про це він заявив на брифінгу.

"3 липня 2012 року я написав заяву про звільнення з посади заступника голови Верховної Ради України за власним бажанням", - сказав він.

Томенко пояснив своє рішення тим, що останнім часом Рада перетворилася із представницького органу народу в інститут обслуговування політичного режиму президента Віктора Януковича, повідомляє “Український тиждень”.

"А вчорашнє, так зване голосування, за законопроект із питань мовної політики, всупереч Конституції й регламенту, поставило останню сумну крапку в історії Верховної Ради 6 скликання", - додав він.

Політик вважає своє подальше перебування в такій президії Ради неможливим і неправильним.

Томенко також має намір оскаржити в суді використання його картки при голосуванні за прийняття закону "Про основи державної мовної політики".

За Томенка проголосував депутат, схожий на Царькова

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вже направив звернення до прокуратури з вимогою встановити, хто вчора голосував його карткою під час ухвалення мовного закону.

Про це він повідомив УНІАН.

«Я попросив прокуратуру відкрити кримінальну справу та притягнути до відповідальності людину, яка проголосувала моєю карткою», - сказав віце-спікер.

З відеозапису вчорашнього засідання та фотографій, які проаналізував УНІАН, видно, що за віце-спікера вчора проголосував депутат, схожий на депутата від КПУ Євгена Царькова.

Учора, 3 липня, на сайті ВР було оприлюднено список депутатів, що проголосували за мовний закон, де, зокрема, було прізвище М.Томенка, який нібито віддав свій голос «за».

3 липня Рада прийняла закон про основи державної мовної політики, що передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.