Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сотні тисяч користувачів залишаться без інтернету через вірус

Технології 8962 перегляди

Опубліковано - 6.07.2012 12:37 | Всі новини | Версія для друку

Сотні тисяч користувачів залишаться без інтернету через вірус
Сотні тисяч користувачів залишаться без інтернету через вірус
Кілька сотень тисяч користувачів комп’ютерів, які вражені вірусом DNSChanger, ризикують залишитися після 9 липня без можливості повноцінно працювати з Мережею.

Це відбудеться через те, що ФБР у цей день відключить DNS-сервери, що обслуговують жертв вірусу. Причиною відключення стане закінчення контракту з компанією, яка обслуговує ці сервери, повідомляє CBC News.

DNS-сервери, про які йде мова, були запущені в листопаді 2011 року з метою підтримати постраждалих від DNSChanger користувачів. Вони замінили собою "фальшиві" сервери, які використовував вірус.

Про те, що "сервери підтримки" працюватимуть не нескінченно, було оголошено відразу ж після їх запуску. Використовувати їх в ролі постійного, а не тимчасового рішення заважає дорожнеча обслуговування.

Коли сервери відключать, користувачі, чиї комп’ютери як і раніше заражені DNSChanger, не зможуть зайти на сайт, просто ввівши в адресному рядку браузера його адресу літерами. Щоб відкрити ресурс, їм доведеться використовувати його IP-адресу.
На піку активності DNSChanger число заражених вірусом комп’ютерів перевищувало півмільйона. Зараз їх кількість скоротилася. За даними CBC News, у світі налічується 275 000 постраждалих машин, у той час як The Daily Telegraph пише про 350 тисяч.

Вірус DNSChanger був вперше виявлений в 2007 році. Схема, за якою він діє, передбачає створення "фальшивих" DNS-серверів з метою перенаправлення користувачів на шахрайські сайти. Вивести з ладу вузли DNSChanger вдалося лише в 2011 році.

DNS-сервери відповідають за зіставлення IP-адрес і адрес, що набрані літерами (наприклад www.aratta-ukraine.com). "Фальшиві" сервери, які використовували оператори вірусу, видавали неправильні відповідності.

Перевірити свій комп’ютер на наявність трояна DNSChanger ви можете на цьому сайті - dns-changer.eu, зазначають «Об`єднані мережі України».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.