Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Британські вчені виявили сліди зниклої цивілізації

У світі науки 6021 перегляд

Опубліковано - 6.07.2012 14:38 | Всі новини | Версія для друку

Британські вчені виявили сліди зниклої цивілізації
Британські вчені виявили сліди зниклої цивілізації
Неподалік від берегів Великобританії науковці виявили сліди зниклої цивілізації, що, за їх даними, 8,5 тисяч років тому пішла під воду.

"Британська Атлантида", як її охрестили, пішла під воду близько восьми тисяч років тому. Ця стародавня цивілізація простягалася від Данії до Шотландії.

Зникла частина суші, на думку британських вчених, колись була центром Європи. Але поступово її поглинуло Північне море.

"Центральна частина цієї землі була розміром з Францію, а якщо взяти всю цю частину суші з прибережними островами, то вона займала приблизно 800 тисяч квадратних кілометрів", - розповідає Річард Бейтс професор університету Сент-Ендрюс.

Про існування "британської Атлантиди" заговорили ще на початку минулого століття, коли на шельфі вперше були виявлені сліди життєдіяльності людини.

Але тільки в останні роки інформація стала більш предметною - завдяки тому, що нафтогазові компанії, які ведуть геологорозвідку в Північному морі, поділилися з вченими результатами своїх підводних досліджень.

Провідні британські університети об’єднали свої зусилля, щоб дізнатися якомога більше про тих, хто населяв цю частину суші. Вчені змоделювали флору і фауну.

Вони прийшли до висновку, що умови життя там були дуже комфортні, але на цій величезній території жили всього лише кілька десятків тисяч людей.

"Це були мисливці-збирачі. Невеликі сім’ї, які переміщувалися по цій землі, добуваючи собі їжу", - припускає Річард Бейтс.

На думку вчених, причина зникнення цього світу - глобальна зміна клімату на земній кулі.

Шукати залишки цивілізації в каламутних водах Північного моря дуже непросто, до того ж такі пошуки коштують дорого, але на досягнутому ніхто не зупиниться, поянюють науковці.

Дослідження цієї "британської Атлантиди" тривають вже більше десяти років, але вчені як і раніше вважають, що вони на початку шляху і побачили лише вершину айсберга.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.