Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін відновлюватиме совок “язиком”

Назад в СРСР 7872 перегляди

Опубліковано - 10.07.2012 12:49 | Всі новини | Версія для друку

Путін відновлюватиме совок “язиком”
Путін відновлюватиме совок “язиком”
Владімір Путін під час візиту в Крим повинен говорити не тільки про газ, а й використовувати російську мову для інтеграції України, заявив директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін.

"Виступаючи перед послами РФ з усього світу, наш Президент Владімір Путін закликав до того, щоб Росія у повній мірі використовувала свою силу. І сенс цього зрозумілий. Ми не повинні сподіватися тільки на свої політичні і економічні можливості. Ми також повинні використовувати нашу культуру, мову. Все це має сприяти інтеграції в рамках пострадянського простору", - сказав Затулін.

Депутат нагадав, що в ці дні на Україні не припиняються зіткнення після прийняття закону, який дозволить у східних областях України та в Криму надати регіональний статус російської мови. І Росія не може не реагувати на це.

З його слів, Росія і Україна залишаються "спадкоємцями загальної історії, незважаючи на спроби її фальсифікації ... Тому ми повинні зробити все, щоб загальна історична правда була відновлена ... Ніяка незалежність не може нас роз’єднати".

Затулін вважає, що під час майбутньої зустрічі президентів РФ Путіна і України Януковича повинні обговорюватися в тому числі гуманітарні питання, а не тільки питання про зниження ціни на газ.

"У ці дні виповнюється 225 років подорожі Катерини II до Новоросії і Криму. На зміну Катерині Великій до Криму приїжджає Президент Путін. І насправді час неможливо розділити, як долі, наш народ. Тому ми сподіваємося, що в Криму будуть досягнуті конкретні позитивні результати", - підсумував Затулін.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.