Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російська залізниця хоче привласнити українську територію

Імперія «Совок» 5733 перегляди

Опубліковано - 11.07.2012 16:31 | Всі новини | Версія для друку

Російська залізниця хоче привласнити українську територію
Російська залізниця хоче привласнити українську територію
Компанія “Російська залізниця” запропонувала перенести російсько-український кордон, щоб зберегти контроль над ділянкою залізничної гілки довжиною близько 30 кілометрів.

Компанія розробила проект міжурядової угоди і сприяє переговорам між РФ і Україною. Про це пише Lenta.ru.

Йдеться про ділянку на кордоні Ростовської (Росія) і Луганської (Україна) областей. Ця гілка експлуатується Південно-Східною і Північно-Кавказькою залізницями Російської залізниці. На 30 кілометрах ділянка кілька разів перетинає російсько-український кордон. Росзалізниця контролює станцію Зоринівка, яку неофіційно орендує у місцевої української сільської ради, але посадка пасажирів на ній не відбувається через відсутність пункту прикордонного контролю.

За даними джерел видання, Росзалізниця також планувала побудувати гілку в обхід України, але поки зупинилися на варіанті домовитися про перегляд кордону.

Росія і Україна підписали договір про кордон в 2003 році. Угода про демаркацію кордонів набула чинності в 2010 році, але робота в цьому напрямку ще ведеться. Документ передбачає створення спільної україно-російської демаркаційної комісії та проведення демаркації кордону.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.