Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Віфлеємська зірка, що сповістила про пришестя Ісуса, була насправді

Невідоме 9883 перегляди

Опубліковано - 27.12.2006 22:36 | Всі новини | Версія для друку

Віфлеємська зірка, що сповістила про пришестя Ісуса, була насправді
Віфлеємська зірка, що сповістила про пришестя Ісуса, була насправді
І це не комета, як вважали раніше. Саме в цей час на зоряному небі зійшлися Юпітер і Сатурн. Насправді дві далекі планети, звичайно, не наближалися один до одного - між ними ніколи не буває менше 700 мільйонів кілометрів. Просто на своїх орбітах вони розташувалися точно - одна за одною.

Із Землі це виглядало так, немов яскраві крапки на небі об'єдналися в одну - сліпучу. Астрономи точно розрахували, що трапилося це в 7-му році до нашої ери, що, в принципі, відповідає часу народження Христа. Учені говорять, що невелика неточність є скоріше в священному писанні, чим в їхніх обчисленнях.

Волхви, що прийшли привітати нового царя Іудеї, були стародавніми астрономами. Вони відзначили поєднання Юпітера і Сатурна і хотіли дізнатися, до чого це привело на Землі.

До речі, правильно прикрашена ялинка в точності повторює картину народження Спасителя. На верхівці - Віфлеємська зірка. Нижче - гірлянди, що зображають далекі світила, і кульки-планети. Під ними фігурки ангелів і тварин. А біля підніжжя ялинки - вертеп, - подібність печери, де народився Ісус.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.