Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Табачник пропонує вивчати історію по-новому

Коаліція «С.Р.А.К.А» 6966 переглядів

Опубліковано - 28.12.2006 12:17 | Всі новини | Версія для друку

“Я вам ще й не такого заспіваю!”
“Я вам ще й не такого заспіваю!”
На зустрічі з активом регіональних земляцтв України віце-прем‘єр-міністр України Дмитро Табачник запропонував шляхом розділення регіональної історії об`єднати Україну .

Він поінформував присутніх, що на останньому засіданні Кабінету Міністрів Віктор Янукович зазначив, – серед найголовніших завдань Уряду є підтримка об’єднавчих процесів у державі, а одним із основних напрямів продовження політичної реформи має стати розширення повноважень органів місцевого самоврядування, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

Дмитро Табачник наголосив, що регіональні земляцтва мають активно сприяти реалізації найголовнішого політичного завдання Уряду – об‘єднання України.

Віце-прем‘єр-міністр виступив з пропозицією більш глибокого вивчення історії регіонів. „В Європі великий обсяг часу в навчальних програмах займає вивчення локальної історії. І це не якась примха, чи данина моді. Ми могли б ініціювати спільно з Міністерством освіти та науки внесення до шкільних програм вивчення історії регіонів України”, – зазначив Дмитро Табачник.

Крім того, Віце-прем’єр-міністр виступив з пропозицією включити до навчальних планів середньої та вищої школи екскурсії по видатним місцям України. „Наша держава багата унікальними пам‘ятними місцями, відвідати які було б корисно кожній молодій людині. Це, безумовно, і Шевченківські місця, і історичні архітектурні ансамблі, перші християнські церкви, або ж одне з найдавніших міст на території України – Херсонес Таврійський. Таких місць багато, і вони не несуть якоїсь політизації, однак прищеплюють молодому поколінню повагу до історії своєї землі, її культурних надбань”, – підкреслив Дмитро Табачник.

Від "Аратти". Про всяк випадок нагадаємо, що історія нашої землі набагато глибше і не обмежується першими християнськими церквами, і навіть Херсонесом, бо найдавніші міста на території України відносяться до періоду існування Трипільської цивілізації. А чим курс історії України повинен відрізнятися від історії окремого регіона, ми так і не зрозуміли. Хоча, де вже нам тягатися з проФФесіоналами!
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.