Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«За що боролися - на те й напоролися». В Одесі торговці штурмом мерії привернули увагу влади до своїх проблем

За право людини Регіон: Одеська область 8776 переглядів

Опубліковано - 25.07.2012 04:17 | Всі новини | Версія для друку

«Базарна революція» в Одесі: торговці мають претензії до влади, яку ж самі й обрали
«Базарна революція» в Одесі: торговці мають претензії до влади, яку ж самі й обрали
В Одесі підприємці увірвалися на сесію міської ради і заблокували трибуну з вимогою навести порядок у роботі ринків. Депутати змушені були створити спеціальну депутатську комісію. Після цього мерію охороняють автоматниками.

24 липня, близько 100 підприємців, що працюють на міських ринках, зокрема, "Привозі", "Малинівському" та інших, пікетували будівлю Одеської міськради, де о 10.00 відкрилася 15-та сесія, повідомляють ТЕКСТИ.ORG.UA.

Декому з учасників акції, які протестували проти поборів з боку силовиків і так званих "співробітників охоронних структур", вдалося прорватися до зали засідань.
Торговці, від імені яких виступив, зокрема, депутат міськради Сергій Бовбалан, вимагали від депутатів повернути ринки у власність міської громади, причому прийняти рішення негайно. Бовбалан назвав ряд ринків "проблемними", зокрема "Привоз", "Успіх", "Острів", "Малинівський" та інші.

У свою чергу, підприємці вимагали невідкладно припинити побори з боку охоронців ринків, у сесійному залі звучали попередження: "У нас вже люди з поясами шахіда йти готові, ви цього хочете?". Крім того, підприємці вимагали повернення незаконно відібраних охоронцями товарів з контейнерів та закликали мера міста Олексія Костусєва виконати обіцянку і створити комунальні ринки.

Костусєв же запропонував "створити для вирішення проблем, що виникли, депутатську робочу групу". Отож, терміново була створена комісія з вивчення ситуації на міських ринках.

При цьому, на засіданні прозвучала інформація про те, що лише 13 з 52 міських ринків заключили договори оренди земельних ділянок. Ще 5 орендують трерді покриття. З рештою – ситуація незрозуміла.

Депутатська комісія має розібратися з ситуацією на одеських ринках до 6 серпня.

Після штурму базарних торговців мерії охорону будівлі посилили автоматниками.



З одеського ринку витіснили охоронців з бейсбольними битками

Спільними зусиллями підприємці найбільшого одеського авторинку «Куяльник» вчора ввечері витіснили за межі ринку близько 30 охоронців приватної фірми «Німфа», залучених адміністрацією для охорони майна.

Як повідомляє УНІАН, замість приватних охоронців керівництво Одеського облУВС ввело на територію авторинку понад півсотні співробітників правоохоронних органів у повному екіпіруванні.

Разом з тим, бійцями спецпідрозділу «Беркут» також вилучено кийки, схожі на бейсбольні битки, з якими прибули на територію «Куяльника» представники охоронної фірми.

За словами підприємців, після зустрічі керівництва облУВС і Біляївського РВВС з членами підприємницького кооперативу «Куяльника» напругу вдалося зняти. Зокрема, уточнив голова кооперативу «Куяльник» Євген Хайкін, «досягнуто домовленості з владою та адміністрацією ринку про незастосування сили до торговців, що неугодні власникам ринку, а місія посиленого наряду міліції полягатиме «в забезпеченні громадського порядку на авторинку та недопущення актів насильства».

Між тим, заступник голови Одеської облдержадміністрації Валерій Матковський заявив журналістам, що вважає причиною конфлікту, що вилився в гостру сутичку підприємців з охоронцями, небажання групи торговців «Куяльника» укладати договори оренди з власником земельної ділянки, на якій функціонує авторинок.

* * *

Як відомо, Одеса і Одеська область під час парламентських виборів масово голосувала за нинішню партію влади - Партію регіонів (52,2%), а під час президентської кампанії - за нинішнього президента Віктора Януковича (51%).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.