Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки “покращення”. Науковців Києво-Печерського заповідника «перепрофільовують» у двірників

Скандал Регіон: м.Київ 5993 перегляди

Опубліковано - 25.07.2012 16:08 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки “покращення”. Науковців Києво-Печерського заповідника «перепрофільовують» у двірників
Хроніки “покращення”. Науковців Києво-Печерського заповідника «перепрофільовують» у двірників
Працівників Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника добровільно-примусово змушують або перепрофілюватись у двірників та торговців, або звільнятись.

Про це повідомила голова фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова, до якої звернувся трудовий колектив Києво-Печерського заповідника з проханням відновити законність та припинити свавілля.

«Як мені стало відомо, усім працівникам, що займають посади музейних наглядачів, запропоновано або звільнитись, або перейти у вуличні торговці сувенірною продукцією зі значним зменшенням заробітної плати. Науковим співробітникам, людям, які мають вчений ступінь, пропонують податися у прибиральники. А це не лише не припустимо, але й позбавить їх можливості отримати наукову пенсію», - розповіла Т. Меліхова.

Депутат наголосила, що з 1 липня 2012 року працівникам заповідника втричі зменшено заробітну плату, а також в порушення колективного трудового договору та Статуту заповідника, не надається матеріальна допомога до основної щорічної відпустки на оздоровлення.

«Зазначене мотивується відсутністю грошей, проте в той же час керівництво приймає на роботу працівників на посади, які обіймають інші особи. Таким чином, на сьогодні у 70 випадках одну посаду обіймають два працівника. Це відверте порушення трудового законодавства та корупція, за що потрібно покарати винних», - заявила Т. Меліхова.

Голова фракції звернулася до Генеральної прокуратури з вимогою перевірити факти порушення законодавства керівництвом Києво-Печерського заповідника та притягнути порушників до відповідальності.

Депутат нагадала, що аналогічна ситуація із затримкою виплат відпускних коштів та матеріальної допомоги на оздоровлення відбувається у медичній сфері, а також у Київраді та громадських приймальнях депутатів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.