Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ашкеназі і дистонія

Відкриття 12871 перегляд

Опубліковано - 10.05.2006 13:00 | Всі новини | Версія для друку

Ашкеназі і дистонія
Ашкеназі і дистонія
Американський генетик-епідеміолог простежив шлях генетичної мутації, що ще в дитинстві викликає дистонію, яка провокує мимовільне скорочення м'язів у хворих: вона зародилася в невеличкому містечку в Білорусії. Дослідники стверджують, що споконвічно цю мутацію мала невелика група білоруських євреїв, які пережили антисемітські гоніння в XVII столітті.

В результаті вибуху народжуваності серед ашкеназського населення в XIX столітті на світ з'явилася непропорційно велика кількість носіїв захворювання. Історичні події ускладнили генетичну випадковість, і гена почала частіше зустрічатися – від одного на 20 осіб до одного на чотири єврея, корені яких йдуть у це містечко в Білорусії.

Про це відкриття повідомила д-р Сьюзен Брессман, генетик Коледжу медицини Альберта Эйнштейна при Університеті Йешива в Нью-Йорку, на симпозіумі "Тора і наука у світі медицини", що нещодавно пройшов в Єрусалимі. Брессман, заявила, що дистонія, яка розвивається в дитинстві, зустрічається серед ашкеназських євреїв частіше, ніж серед всіх інших етнічних груп, і відзначила, що джерело генетичної мутації простежив д-р Ніл Риш з Університету Каліфорнії в Сан-Франциско.

На симпозіумі головував новий декан медичного факультету д-р Аллен Шпігель, який висловив надію на те, що дослідники перейдуть від прогнозування генетичних захворювань до виявлення засобів їхнього лікування.

Дослідження хвороби Паркінсона, проведене Брессман, показало, що на цю хворобу найбільш страждають євреї-ашкеназі і група жителів Північної Африки арабського походження. Серед обох груп зустрічається непропорційно велика кількість носіїв мутації LRRK2 G2019S. Це змушує припустити, що євреи-ашкеназі можуть простежити своє близькосхідне походження до періоду руйнування Другого Храму в 70 році н.е., відзначила Сьюзен Брессман. А почалося дослідження з перевірки того, чи не мають того ж історичного походження інші етнічні групи-носії цієї ж мутації.

Швидкий прогрес у медичних дослідженнях посилив потребу у виробленні сучасних етичних принципів, зазначила Брессман. Виявивши генетичні мутації, що визначають схильність і до дистонії, і до хвороби Паркінсона, команда Брессман зараз займається пошуком гена, який визначає, чому ці хвороби розвиваються тільки в 30% носіїв мутації. За її словами, вона сподівається, що це дослідження наблизить їх до винайдення засобів лікування.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Відкриття»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.