Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У найближчі тижні в Україні - аномальна спека до +40°

Погода в Україні 16032 перегляди

Опубліковано - 30.07.2012 14:51 | Всі новини | Версія для друку

У найближчі тижні в Україні - аномальна спека до +40°
У найближчі тижні в Україні - аномальна спека до +40°
В Україні в найближчі тижні утримається спекотна і суха погода.

Про це під час брифінгу повідомив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру МНС Анатолій Прокопенко, поінформували УНІАН у прес-службі Міністерства надзвичайних ситуацій.

«На сьогоднішній день утримується надзвичайно спекотна погода, переважно без опадів. Температурний фон перевищує норму на 4-9 градусів. Найближчі тижні характер погоди не зміниться. Є передумови, що ми наблизимося до показників 2010 року, коли спостерігалися рекордно високі температури протягом тривалого періоду», - наголосив А.Прокопенко.

За його словами, сьогодні-завтра на заході, у Житомирській та Вінницькій областях спостерігатимуться грозові дощі, зливи, місцями град, шквали до 17-22 м/с.

На решті територій переважно без опадів. Вночі стовпчик термометра опускатиметься до +15…+20°С, на узбережжі морів до +26°С, вдень підніматиметься до +29…+34°С.

Традиційно у південних регіонах та на Дніпропетровщині буде спекотніше – до +37°С. На заході температура наближатиметься до комфортної – в межах +23…+28°С.

«Початок серпня також буде спекотним. На більшості територій опадів не передбачається. Температура вдень +28…+33°С, на півдні +31…+36°С. Можливі короткочасні невеликі дощі, подекуди сильні зливи у західних областях, Житомирській та Вінницькій областях. За прогнозами, у цих регіонах температура вночі буде +12…+17°С та вдень +23…+28°С. Друга половина серпня, ймовірніше за все, так само видасться сухою та спекотною з температурою повітря +33…+38°С», - наголосив заступник директора Гідрометцентру.

У Києві в найближчі 10 днів температурний режим коливатиметься в межах +30…+33°С. Опади будуть не раніше 7-8 серпня, сказав А.Прокопенко.

3-4 серпня в Україні, крім західних та східних областей, можливі невеликі короткочасні дощі, грози. Вдень +27...+33°С, вночі +15…+23°С, на півдні та сході до +37°С.

Друга п’ятиденка серпня – суха і спекотна погода. Вдень +30…+34°С, на сході +33…+38°С. Є ймовірність того, що 8-10 серпня температура в Криму досягне +40°С, зазначив А.Прокопенко, підкресливши, що це вже показник стихійного небезпечного гідрометеорологічного явища.

На сьогодні небезпечна межа перейдена у Волинській, Рівненській, Житомирській та Вінницькій областях, де температура повітря перевищила +35°С.

Локальні зливові дощі можуть призвести до короткочасних підйомів води в річках. Проте вони будуть незначними – 5-25-30 см. Вода лишатиметься в межах русла та не призведе до негативних наслідків.

Крім того, звернув увагу А.Прокопенко, шквалисте посилення вітру може загрожувати системі енергопостачання, а тривала суха і спекотна погода спричиняє високу пожежну небезпеку. Так, у південних та східних областях оголошено найвищий (5) клас пожежної небезпеки, на крайньому заході та Карпатах – 3 клас, на решті територій – високий (4) клас пожежної небезпеки.

Крім того, така погода не сприяє вегетації пізніх зернових культур та овочевих, додав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Погода в Україні»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.