Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені виявили зв’язок між групою крові й схильністю до серцевих хвороб

У світі науки 5828 переглядів

Опубліковано - 15.08.2012 17:13 | Всі новини | Версія для друку

Вчені виявили зв’язок між групою крові й схильністю до серцевих хвороб
Вчені виявили зв’язок між групою крові й схильністю до серцевих хвороб
Американські вчені встановили, що люди з другою, третьою й четвертою групою крові мають більший ризик отримати серцево-судинне захворювання в порівнянні з володарями крові першої групи.

Як говориться в прес-релізі Американської кардіологічної асоціації, найбільш рідкісна група крові типу AB (4 група крові), що зустрічається лише у 7% американців, несе в собі найбільший ризик розвитку хвороб серця - 23%.

При цьому, володарі групи B (3 група крові) мають 11% ризик, а групи A (2 група крові) - 5%.

Дослідники відзначають, що близько 43% американців мають групу крові типу 0 (1 група крові), а, відповідно, й найменший ризик проблем із серцем.

"Так як люди не в змозі змінити свою групу крові, наше відкриття може допомогти лікарям краще розуміти, хто перебуває в групі ризику з точки зору розвитку можливих хвороб серця", - цитуються в прес-релізі слова керівника дослідження, професора кафедри харчування в Гарвардській школі охорони здоров’я в Бостоні, доктора Лу Кі (Lu Qi).

На його думку, знати групу крові також важливо, щоб контролювати рівень холестерину й кров’яний тиск. Знаючи свій рівень ризику, можна знизити його, ведучи здоровий спосіб життя й дотримуючись певних правил, упевнений дослідник.

Щоб отримати зазначені результати, дослідники вивчили дані двох найбільших оглядів стану здоров’я населення США, що включають інформацію про майже 90 тисяч дорослих у віці від 30 до 75 років за 20-річний період.

Вчені також враховували характер харчування, вік, індекс маси тіла, стать, національність, наявність шкідливих звичок (куріння), історію хвороб учасників дослідження.

"Група крові має багато складових, і тут можуть грати роль різнобічні процеси", - говорить доктор Кі.

Під час дослідження вчені також отримали докази того, що друга група крові пов’язана з підвищеним ризиком надмірного виробництва ліпопротеїну - м’якого холестерину, який може закупорювати артерії. Четверта група крові часто пов’язана з розвитком запальних процесів, які можуть порушувати функціонування кров’яних судин.

У той же час речовина, яка відіграє важливу роль в організації кровообігу й згортанні крові, може бути вище у володарів першої групи крові.

Знання групи крові могло б допомогти терапевтам призначати краще лікування, упевнений доктор Кі.

Раніше вчені заявили, що пасивний спосіб життя вбиває в світі близько 5 млн людей щороку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.