Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


3D-принтер будує будинки

Технології 11583 перегляди

Опубліковано - 22.08.2012 05:05 | Всі новини | Версія для друку

3D-принтер будує будинки
3D-принтер будує будинки
В Університеті Південної Каліфорнії (США) дослідники створили автоматизовану систему Contour Crafting, яка здатна будувати будинки.

За великим рахунком - це величезний тривимірний принтер, принцип дії якого той же, що і звичайних принтерів для тривимірного друку. Тільки в якості матеріалу використовується бетон, що швидко застигає.

Зовні система Contour Crafting нагадує великий підйомний кран. Він пересувається над будівельним майданчиком і «викладає» в потрібному місці необхыдну кількість бетонного розчину.

Система працює самостійно, втілюючи в реальності комп’ютерний проект будівлі. При цьому будівля може бути навіть двоповерховою, проект можна коректувати в процесі будівництва, а терміни зведення житлової споруди складають лише 20 годин.

У процесі будівельних робіт з використанням спеціальних пристосувань передбачена можливість також автоматично прокладати електропроводку, газові, опалювальні і водопровідні труби. Додаткові інструменти системи Contour Crafting викладуть черепичний дах і пофарбують будинок зовні. У побудованому за добу будинку залишиться тільки вставити вікна, двері і провести внутрішню обробку стін.
Зовні система Contour Crafting нагадує великий підйомний кран
Зовні система Contour Crafting нагадує великий підйомний кран
Розробники стверджують, що за допомогою системи Contour Crafting можна швидко і якісно будувати невеликі житлові будинки. Особливо придалася б вона в країнах, що розвиваються і районах стихійних лих.

Щодо собівартості таких споруд, то розробники кажуть, що тут можна заощадити, наприклад, на меншому використанні людської робочої сили.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.