Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці не вірять у “покращення” і масово скуповують іноземну валюту

Економіка 5225 переглядів

Опубліковано - 22.08.2012 09:22 | Всі новини | Версія для друку

Українці не вірять у “покращення” і масово скуповують іноземну валюту
Українці не вірять у “покращення” і масово скуповують іноземну валюту
Через побоювання за свої заощадження громадяни в липні збільшили попит на валюту до рекордного за останні 9 місяців рівня - $ 2,35 млрд.

Загальний попит фізичних осіб на іноземну валюту в липні підскочив на 26% у порівнянні з червнем і став піковим з листопада 2011 року - $ 2,35 млрд, повідомили в Національному банку.

Продаж готівкової валюти населенням також зросла - на 37%, до $ 1,54 млрд. Саме завдяки цьому постійний дефіцит готівкового ринку виріс незначно - лише на $ 50 млн, до $ 810 млн.

«Червень і липень стали несподіваними з погляду попиту на валюту населення. Хто не дуже вірить у стабільність національної валюти, той хоче ближче до осені конвертувати її в іноземну. Останнім часом попит дещо спав, бо Нацбанк твердо показує, що він готовий продавати валюту і забезпечувати стабільність гривні. Але, думаю, ще будуть напружені моменти, адже попит ще не вичерпаний», - розповів "Комерсант-Україна" член правління "Дочірнього банку Ощадбанку Росії" Дмитро Золотько.

Але потенціал роздрібного попиту досить обмежений. «Найближчим часом люди будуть купувати валюту і класти її на депозити. Але з вересня ціни можуть почати зростати, як це завжди відбувається восени, і населення буде більше витрачати грошей, ніж заощаджувати. І у населення не буде такої великої кількості грошей, щоб спровокувати девальвацію, - говорить президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. - Проте підприємства будуть продовжувати купувати валюту, щоб перед виборами вивести гроші в офшори, як вони це роблять завжди».

Експерти вважають, що переважно ситуація на валютному ринку буде залежати від дій регулятора. «Якщо питання девальвації залежить від якихось зовнішніх чинників, то дії Нацбанку не дадуть особливих результатів. Але якщо це викликано емоційними очікуваннями, то інтервенції центробанку як раз зіграють свою позитивну роль», - впевнений Дмитро Золотько.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.