Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


По Хрещатику зі смолоскипами

Народний Вісник Регіон: м.Київ 10653 перегляди

Опубліковано - 2.01.2007 16:40 | Всі новини | Версія для друку

По Хрещатику зі смолоскипами
По Хрещатику зі смолоскипами
В перший день нового року в Києві пройшла смолоскипна хода, присвячена 98-й річниці з дня народження Степана Бандери.

О 18-й годині учасники ходи зібрались біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Відбувся короткий мітинг, після чого вишикувались у колонну. Попереду портрет Степанові Бандері та великий державний прапор України, повідомляє “Народний Оглядач”.

Далі колона учасників зі смолоскипами та прапорами. Окрім державних та прапорів УПА були прапори УНА-УНСО, ВО “Свобода”, ГО “Патріот України”, Молодіжного Націоналістичного Конгресу, Української Консервативної Партії. Серед учасників ходи було видно людей з атрибутикою КУНу, Української Націонал-Трудової Партії, хулз Динамо-Київ. Загалом у ході взяли участь біля 400 чоловік. Приблизно 80% учасників – молодь до 30 років.

Колона пройшла бульваром Шевченка до Бессарабського ринку, далі Хрещатиком. Рівно о 19:00, разом з боєм годинника на будинку профспілок, колона вийшла на Майдан Незалежності. Колона зупинилась, організатори сказали кілька слів у мегафон. Зокрема: “Два місяці тому Петро Симоненко з піною у рота запевняв, що бандерівці ніколи не пройдуть Хрещатиком. А ось бачимо, бандерівці організованою колоною пройшли Хрещатиком, і ніхто й не намагався їм перешкодити”. Учасники ходи заспівали гімн України, після чого рушили на Європейську площу і далі вздовж вулиці Грушевського. Зупинялись біля Кабміну, де на першому поверсі горіли вікна, та біля готелю поряд з Верховною Радою (саме там живе чимало депутатів). Проскандували “ОУН-УПА – державне визнання”.
Далі колона рушила до станції метро “Арсенальна”, вулицею Мазепи до площі Слави, далі Дніпровським узвозом до Аскольдової могили. Біля пам’ятного знака Героям Крут хода зупинилась. Пройшов короткий мітинг-реквієм. Учасники знову заспівали гімн України. О 20:30 захід закінчився. Учасники організовано розійшлись.

“Народний Оглядач” вказав на недоліки організації смолоскипної ходи:
  1. Членам націоналістичних організацій треба зайнятись стройовою підготовкою. Колона була дуже нерівною. На початку руху Хрещатиком колона більше нагадувала натовп, що заповнює всю ширину вулиці, але при тому одразу втрачалась довжина колони, тому цей натовп створював враження слабше, ніж якби це була справжня колона.

  2. Слабкі мегафони. Учасників міні-мітингів, та команди організаторів було майже не чути. До того ж у місті відбуваються народні гуляння, тобто колона йшла в умовах не повної тиші, а помітного шуму. Проти цього наявні мегафони були відверто заслабкими.

  3. Було підготовано занадто мало смолоскипів. Певно, організатори сподівались, що люди принесуть свої смолоскипи. Через малу кількість смолоскипів (а хода відбувалась у темний час) і стройову непідготовленість учасників враження від ходи з боку стороннього спостерігача було відверто слабше, чим вона заслуговує. Тут треба вчитись у ворогів – зокрема у українофобів, що регулярно організовують “хресні ходи” біля Києво-Печерської Лаври. Навіть при меншій кількості людей завдяки достатній кількості атрибутики та дисциплінованості українофобських “хресних ходів”, вони створюють більш потужне враження.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.