Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські дисиденти кажуть, що Російська служба ВВС підкорилася Москві

Медіа 10436 переглядів

Опубліковано - 2.01.2007 18:02 | Всі новини | Версія для друку

Відомі дисиденти радянської епохи надіслали генеральному директорові ВВС Марку Томпсону листа з проханням розібратися у випадках, які, як вони стверджують, є серією прикладів пропутінських виступів
Відомі дисиденти радянської епохи надіслали генеральному директорові ВВС Марку Томпсону листа з проханням розібратися у випадках, які, як вони стверджують, є серією прикладів пропутінських виступів
Відомі дисиденти радянської доби вимагають провести розслідування роботи Російської служби ВВС, яка, за їх словами, під натиском влади погодилася обмежити критику режиму Президента Володимира Путіна.

Вони надіслали генеральному директорові ВВС Марку Томпсону листа з проханням розслідувати випадки, які, як вони стверджують, є серією пропутінських виступів на каналі, що існує на гроші платників податків і веде мовлення для двохмільйонної аудиторії, пише Ендрю Пірс з “Daily Telegraph”, чий текст російською наводить “ІноПреса”.

Трансляції ВВС в Москві і Санкт-Петербурзі, минулого місяця були перервані приблизно в той час, коли стався скандал навколо вбивства Олександра Литвиненка, колишнього офіцера спецслужб Росії. В якості офіційних пояснень, наводилися якісь "нез'ясовні технічні складнощі", що виникли в місцевих партнерів ВВС в Росії, однак, трансляцію в Москві до цих пір не поновлено.

Дисиденти, очолювані Олегом Гордієвським, колишнім шпигуном КДБ, який перейшов на сторону MI-6, і Володимиром Буковським, письменником, який 12 років відсидів в радянських концтаборах, обурені, зокрема, раптовим припиненням трансляції програм Сєви Новгородцева, які були в ефірі 19 років.

Новгородцев, який все ще веде передачі Російської служби ВВС, в 2004 році став, по волі Її Величності, кавалером ордена Британської імперії.

В його програмах регулярно брали участь гості, які були ворогами режиму Кремля: такі як Литвиненко або журналістка Ганна Політковська, розслідуванням вбивства якої Литвиненко й займався.

На адресу ВВС також поступив лист з підписами тисячі незадоволених слухачів із усього світу.

У листі дисидентів мовиться: "В той момент, коли Британія потребує сильного голосу на теренах Росії більше, ніж будь-коли за останнє десятиліття, Російська служба ВВС, яка існує на кошти платників податків, судячи з усього, помітно пом'якшила свій тон відносно уряду Росії".

"Зумисне або через недогляд керівництва, вона стала лояльнішою до поглядів російського уряду, вважаючи за краще залишати поза увагою резонансні проблеми та відмовляючи в трибуні деяким критикам режиму".

"Чи не намагається Російська служба ВВС пом'якшити свої новини, оглядаючись на невсипуще око Кремля, що постійно стежить за їхніми трансляціями? Британські платники податків фінансують Всесвітню службу ВВС для того, щоб Великобританія мала сильний голос в світі, і його не можна компрометувати".

Представник ВВС сказав: "Служба залишається, як й раніше, важливим і могутнім джерелом неупередженої та незалежної інформації і аналітики, відомим своєю здатністю ставити непрості питання від імені слухачів. Ми заперечуємо усілякі припущення, що ми пішли на компроміс, приводячи ту або іншу точку зору в будь-якій дискусії".
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.