Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні введено новий порядок оподатковування фізичних осіб

Економіка 15844 перегляди

Опубліковано - 2.01.2007 20:17 | Всі новини | Версія для друку

Забродська Олена, 9 років, м.Олевськ, Житомирська область. Переможниця Всеукраїнської виставки дитячого малюнка “Податки очима дітей – 2001”
Забродська Олена, 9 років, м.Олевськ, Житомирська область. Переможниця Всеукраїнської виставки дитячого малюнка “Податки очима дітей – 2001”
З 1 січня набирають сили статті закону України “Про податок на доходи фізичних осіб”, за якими впроваджується новий порядок оподатковування операцій по покупці-продажі об’єктів нерухомості та підвищується ставка оподаткування фізичних осіб.

Тепер нотаріуси при засвідченні угод про купівлю-продаж і обмін нерухомого майна зобов’язані виконувати функції податкових агентів, повідомляє Кореспондент.net.

Відповідно до закону, у випадку порушення правил нарахування або сплати в бюджет податку на доходи фізичної особи нотаріуси будуть нести матеріальну відповідальність.

У 2005 році, після того, як ринок нерухомості був фактично паралізований через страйк нотаріусів, на цю статтю закону наклали мораторій до 2007 року.

В даний час подібна ситуація навряд чи повториться - завдяки роботі, що провела Асоціація фахівців з нерухомості, вдалося прийняти такі виправлення до закону, що вивели з поля оподатковування більше ніж 75% всіх угод, сказав в інтерв’ю Німецькій хвилі президент Асоціації Олександр Бондаренко.

Обкладатися податком будуть об’єкти нерухомості, площа яких перевищує 100 квадратних метрів. Як пояснює експерт, "якщо квартира - 110 квадратних метрів, то 100 ви продаєте без податків, і тільки на вартість 10 квадратних метрів ви платите податок у розмірі 1%".

Крім того, за словами Бондаренка, сама процедура нарахування податку тепер значно спрощена, на відміну від заплутаних складних формул, що пропонувалися два роки тому назад.

З 1 січня підвищено ставку оподаткування фізосіб

З 1 січня 2007 року набув чинності пункт 7.1 статті 7 закону “Про податок на доходи фізичних осіб”, згідно з яким ставку оподаткування фізичних осіб підвищено з 13% до 15%.

Нагадаємо, уряд планує цього року збільшити збір від прибуткового податку на 38,5% порівняно з плановим показником 2006 року - до 7,99 млрд. грн. - за рахунок наміченого бюджетом на цей рік підвищення мінімальної заробітної плати (з 1 січня - 400 грн., з 1 липня - 420 грн., з 1 грудня - 450 грн.), повідомляє ICTV.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.