Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Законопроект від Держслужби спецзв’язку легалізує тотальне стеження за громадянами

Назад в СРСР 8110 переглядів

Опубліковано - 5.09.2012 13:27 | Всі новини | Версія для друку

Законопроект від  Держслужби спецзв’язку легалізує тотальне стеження за громадянами
Законопроект від Держслужби спецзв’язку легалізує тотальне стеження за громадянами
Законопроект "Про вдосконалення порядку отримання правоохоронними органами інформації про споживачів телекомунікаційних послуг і порядок придбання ідентифікаційних телекомунікаційних карт споживачами", розроблений Держслужбою спецзв’язку, на думку правозахисників, обмежує конституційні права.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Знаючи ім’я власника мобільного номера, в міліції будуть мати доступ до даних про користувачів поштових адрес та акаунтів у соцмережах. Якщо зараз оператори передають дані користувачів у правоохоронні органи тільки за рішенням суду, то законопроектом пропонується зобов’язати їх робити це у визначеному Кабміном порядку, який ще належить розробити.

Зараз на умовах передоплати без укладання договору обслуговується понад 90% з 55,4 млн SIM-карт мобільного зв’язку, зареєстрованих у країні. Правозахисники називають ініціативу наступом на громадянські свободи. "Фактично це позбавляє абонента права вибору: укладати йому договір з оператором чи ні", - говорить член громадської ради при МВС Едуард Багіров.

Голова Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман вважає небезпечним пункт, згідно з яким порядок надання інформації правоохоронним органам повинні визначати в уряді. "У демократичній державі такий порядок може затверджуватися тільки законом про оперативно-розшукову діяльність або Кримінальним кодексом", - пояснює він.

Ініціативою Держслужби спецзв’язку обурені й мобільні оператори, які не бажають змінювати систему продажів послуг. Зараз більше половини їхніх стартових пакетів продається через неспеціалізовану роздріб - вуличні розкладки, газетні кіоски, продуктові магазини. "Реєструвати абонентів ми можемо тільки у фірмових магазинах, які розташовані, як правило, лише в обласних центрах, - каже директор із корпоративного управління і контролю" МТС-Україна "Олег Проживальський. - Якщо закон приймуть, то або всім користувачам доведеться їхати в обласні центри, або нам відкривати нові магазини в кожному населеному пункті ". До того ж, за його словами, в операторів просто не вистачить ресурсів, щоб провести реєстрацію всіх існуючих абонентів передплаченого зв’язку. "Та й технічно ми не зможемо змусити їх це зробити", - каже топ-менеджер.

Як повідомив учора прес-секретар Держслужби спецзв’язку Ігор Конопацький, законопроект буде поданий до парламенту Кабінетом міністрів. "Але, можливо, його чекають доопрацювання, - відзначає чиновник. - Зараз документ знаходиться на узгодженні в МВС, СБУ, Мінфіні, Мінекономрозвитку і Держпідприємництва".
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.