Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін полетить на дельтаплані у вирій разом з журавлями

Імперія «Совок» 5428 переглядів

Опубліковано - 5.09.2012 17:19 | Всі новини | Версія для друку

Путін полетить на дельтаплані у вирій разом з журавлями
Путін полетить на дельтаплані у вирій разом з журавлями
Перед самітом АТЕС у Владивостоці президент Росії Владімір Путін заїде на Ямал, щоб взяти участь в експедиції з порятунку рідкісних журавлів стерхів.

Про це в середу, 5 вересня, пише Lenta.ru і "Вєдомості" з посиланням на організаторів експедиції і співробітників адміністрації Президента.

Путін візьме участь у проекті "Політ надії", в рамках якого спробує себе в ролі пілота дельтаплана. Він полетить на чолі зграї стерхів, які виростали у неволі, щоб показати їм маршрут перельоту.

Стерхів вирощують в Окському державному природному біосферному заповіднику (Рязанська область), а потім транспортують в селище Кушеват на Ямалі. З середини серпня журавлі у супроводі дельтапланеристів літають в районі Кушевата. У середині вересня птахів під проводом пілота відправляють на зимівлю в Середню Азію. Політ журавлів з Путіним, мабуть, буде тренувальним.

Повертати журавлів у природу за допомогою дельтаплана вигадали в США в 2001 році. У Росії політ з журавлями до місця зимівлі поки ще ніхто не здійснював.

Учасник проекту, пілот Дмітрій Волгін, повідомив, що Путін проходив спеціальну підготовку до польотів на дельтаплані. Цю інформацію підтвердив і прес-секретар президента Дмітрій Пєсков, відмовившись повідомляти подробиці. У той же час автори і учасники проекту "Політ надії" підкреслюють, що на хід заходу може вплинути ряд факторів, зокрема, погода. Коли конкретно відбудеться політ Президента на дельтаплані, не уточнюється.

У п’ятницю, 7 вересня, Путіну належить відкрити пленарне засідання саміту АТЕС.

Раніше про намір Путіна взяти участь у проекті з порятунку стерхів заявила головний редактор видавничого дому та журналу "Вокруг свєта" Маша Гессен . Вона повідомила, зокрема, що глава видавничого дому попросив її видання висвітлити поїздку Путіна. Відмова зробити це, за словами Гессен, стала причиною її звільнення з "Вокруг свєта". Вона підкреслила, що видання планувало писати про стерхів, не згадуючи при цьому Президента Росії.

"Експедиції за участю Путіна мають свою специфіку - досить згадати порятунок тигрів або пошуки амфор ", - пояснила Гессен.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.