Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Союзна” війна. Білорусь запровадила мито за транзит нафти

Світ навколо нас 6444 перегляди

Опубліковано - 4.01.2007 11:04 | Всі новини | Версія для друку

“Союзна” війна. Білорусь запровадила мито за транзит нафти
“Союзна” війна. Білорусь запровадила мито за транзит нафти
Білорусь запровадила мито на транспортування нафти білоруським нафтопроводом. Раніше росіська нафта помпувалася безкоштовно.

"Уряд вводить митний збір на транспортування нафти через Білорусію по нафтопроводу, який знаходиться у власності Білорусії", - сказав прем'єр-міністр Сергій Сидорський журналістам після наради у президента Олександра Лукашенко по питаннях забезпечення країни енергоносіями.

"Мито складе $45 за тонну нафти. Це митний збір на нафту, вона повністю розраховується і є обґрунтованою", - сказав прем'єр.

За його словами, пропозиція ввести митний збір на нафту внесла 31 грудня державна комісія із захисту зовнішньоекономічних інтересів відповідно до закону про регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

"Уряд прийняло рішення про введення мита", - повідомив Сидорський.

За його словами, урядом дана вказівка у встановленому порядку проінформувати Мінекономрозвитку Російської Федерації і компанію Транснафта.

Прем'єр також повідомив, що в цілому відпрацьовані всі питання з Газпромом по газу. "Під час переговорів з Фрадковим ми домовилися про те, що уряди двох країн максимально працюватимуть", щоб зняти цього року всі питання, які були в 2006 році, - сказав Сидорський.

Як ми повідомляли раніше, російський “Газпром” із 1 січня підняв відпускні ціни на російський газ для споживачів Білорусі з $70 до $100 за тисячу кубометрів на кордоні із Росією. Відповідно до нової угоди, підписаної 31 грудня у Москві, Білорусь продасть Газпрому 50% транзитних потужностей “Білтрансгазу” за $2,5 млрд.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.