Аратта - На головну

9 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На мешканців Кремечуга згубно діє квартирне питання

Кримінал 6979 переглядів

Опубліковано - 4.01.2007 11:32 | Всі новини | Версія для друку

На мешканців Кремечуга згубно діє квартирне питання
На мешканців Кремечуга згубно діє квартирне питання
У місті Кременчук Полтавської області затримано трьох осіб, які 11 грудня захопили та примусово утримували в заручниках мешканця Дніпропетровська і вимагали від нього передати їм право власності на однокімнатну квартиру.

Про це повідомив начальник Кременчуцького міського управління міліції Василь Овчаренко.

Двоє із затриманих - місцеві мешканці, третій - мешканець Дніпропетровська. Як розповів Овчаренко, після звільнення заручник повідомив, що 11 грудня із Дніпропетровська до Кременчука, під приводом квартирного обміну, його привезли цигани. Зачинивши чоловіка у хаті, вони почали підсипати йому в їжу сильнодіючі лікарські препарати.

"Мешканець Дніпропетровська мав там 1-кімнатну квартиру в елітному районі. Чоловік не має дружини та дітей, заробляв на життя збиранням пляшок та макулатури. На початку грудня 2006 року він познайомився з циганом Раджем, який згодом запропонував йому обміняти квартиру в елітному районі на простішу з доплатою", - зазначив Овчаренко.

Чоловік погодився, і вони поїхали по Дніпропетровську "розглядати варіанти". Їздячи по місту, молодики, за словами Овчаренка, поїли довірливого чоловіка соком з клофеліном. Коли клієнт був "готовий", вони привезли його до Кременчука. "Ввічливі" господарі часто пропонували чоловікові випити чогось міцного, але той не вживав алкоголю взагалі.

Одного разу його хотіли нагодували хлібом з маслом. Скуштувавши бутерброд, в’язень зрозумів, що в масло щось підсипано, оскільки воно неприродно гірчило. При обшуку помешкання було знайдено декілька упаковок клофеліну та інших препаратів, частина з них вже була використана, повідомив Овчаренко.

Остаточно зрозумівши, що нова квартира йому не "світить", чоловік намагався втекти додому. Коли охоронці втратили пильність, він тихенько вийшов з будинку. Однак через декілька годин чоловіка впіймали на залізничному вокзалі й повернули назад. Після спроби втечі чоловіка побили і забрали взуття та одяг. Весь час "підприємці" вимагали підписати документи на переоформлення дніпропетровської квартири.

Після тижнів ув’язнення чоловікові пощастило зв’язатися з міліціонерами - він викинув з кватирки на першому поверсі будинку майже під ноги міліціонерам папірець з написом: "Я Степан, подзвоніть у міліцію, я заручник, врятуйте, врятуйте мене", - розповів Овчаренко.

За словами міліціонера, через чотири хвилини будинок було оточено, а група захоплення увірвалася в квартиру. В помешканні правоохоронці знайшли 56-річного заручника Степана зі слідами побоїв та затримали 28-річного Раджа, що був за охоронця. Згодом були затримані ще двоє підозрюваних.

"Кременчуцькі правоохоронці поїхали до Дніпропетровська. Виявилось, що Степанова квартира вже має нового власника з усім необхідним пакетом документів, з неї винесено всі речі, а у районному відділенні міліції порушено справу про без вісті зниклого попереднього господаря. До міліції звернулися сусіди Степана, коли перестали його зустрічати", - зазначив Овчаренко.

За фактом утримання в неволі людини порушено кримінальну справу. Наразі проводиться подальша перевірка та пошуки організатора групи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.